Splošno

Mars v Sloveniji predstavil nove izdelke

 Foto: MARS

Ljubljana, 11. junij 2019 – Mars, Inc., eno največjih prehrambnih podjetij, bo v prihodnjih 12 mesecih na slovenskem trgu predstavil več novih izdelkov. Predstavitev novih izdelkov so napovedali na novinarskem srečanju, ki je potekalo v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Predstavniki podjetja Mars so med dogodkom povedali tudi, da je ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk med čokoladami, Maltesers, že na voljo za slovenske potrošnike. Priznane blagovne znamke čokolad, kot so Snickers, Twix in M&M’s, bodo razširjene z novimi okusi – Twix Ginger Cookie, Twix White in M&M’s Salted Caramel – ki bodo v Sloveniji kmalu na voljo. Sledile bodo predstavitve novih izdelkov v kategoriji žvečilnih gumijev. Z novimi, inovativnimi okusi, ki sledijo sezonskemu duhu (ingver okus v zimskem času, smoothie v poletnem času), se Mars odziva na trende in zahteve potrošnikov. S tem v mislih Mars v kratkem razširja asortiment Skittles z okusom Smoothies, ki je idealen za poletni čas.

 

Mars, Inc. proizvaja sladkarije, žvečilne gumije, živila, pijače in izdelke za nego hišnih ljubljenčkov. Podjetje ima v lasti več kot 115 blagovnih znamk, vključno z blagovnimi znamkami v vrednosti milijarde dolarjev, kot so M&M’s, Snickers, Twix, Pedigree in Whiskas. V Sloveniji je Mars, Inc. vodilno podjetje v segmentu žvečilnih gumijev z znanimi blagovnimi znankami Orbit, 5, Airwaves in Skittles.

 

Mars, Inc. je nedavno predstavil novo vizualno identiteto in oblikoval svoje korporativno poslanstvo, ki je: “Svet, ki ga želimo jutri, se začne s tem, kako poslujemo danes.” (angl. “The world we want tomorrow starts with how we do business today.”)

 

»Mars je že od nekaj posloval z jasnim poslanstvom, vendar je sedaj prvič to poslanstvo tudi jasno artikulirano. Že vrsto let nas pri poslovanju vodi pet ključnih načel – kakovost, odgovornost, vzajemnost, učinkovitost in svoboda. Zavezani smo k poslovanju na način, ki pozitivno prispeva nazaj k ljudem, okolju in ekosistemu, v katerem delujemo,« je dejala Darja Šušteršič, direktorica za trge Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine pri podjetju Mars.

 

Mars je že več let zavezan, da vrača skupnostim, v katerih deluje. Dober primer tega je načrt trajnostne proizvodnje, ki postavlja ambicije podjetja za zagotovitev trajnostnega poslovanja. V naslednjih letih bo Mars vložil eno milijardo dolarjev za reševanje različnih družbenih problemov, kot so podnebne spremembe in revščina. Eden najpomembnejših dosedanjih dosežkov načrta je povezan z varčevanjem z energijo. Mars že uporablja ali kupuje obnovljivo električno energijo za pokrivanje več kot 50 % celotnega odtisa, vključno s 100 % pokrivanjem poslovanja na 10 trgih, vključno z Avstrijo, Belgijo, Češko, Francijo, Litvo, Mehiko, Poljsko, Španijo, Združenim kraljestvom in ZDA. Načrt je doseči ničelne emisije toplogrednih plinov v neposrednih procesih do leta 2040 (od približno 420 lokacij v več kot 80 državah).

 

Nekateri cilji načrta za trajnostno proizvodnjo v prihodnjih letih vključujejo zmanjšanje netrajnostne rabe vode za polovico do leta 2025; zagotavljanje zadostnega prihodka vseh zaposlenih v razširjenih dobavnih verigah podjetja; izboljšanje varnosti živil; spodbujanje zdrave prehrane; pomoč potrošnikom pri omejevanju vnosa sladkorja in transmaščob, medtem pa še vedno nuditi okusne izdelke.

 

O podjetju Mars, Incorporated

Mars je družinsko podjetje z več kot stoletno zgodovino, ki nudi različne izdelke in storitve za ljudi in hišne ljubljenčke. Globalno podjetje s skoraj 35 milijardami dolarjev iz prodaje proizvaja nekaj najbolj priljubljenih blagovnih znamk na svetu: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS in COCOAVIA®. Mars zagotavlja tudi veterinarske zdravstvene storitve, ki vključujejo BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® in Pet Partners™. Pet temeljnih načel podjetja Mars – kakovost, odgovornost, vzajemnost, učinkovitost in svoboda – navdihuje več kot 115.000 sodelavcev, da ustvarjajo vrednost za vse svoje partnerje in dosegajo rast, na katero so ponosni vsak dan.

 

Kontakti za medije:

Vanja Vagić, vodja korporativnih zadev, Mars, Vanja.vagic@effem.com

Barbara Žejn, višja svetovalka, Grayling, barbara.zejn@grayling.com

 

Za več informacij o podjetju Mars obiščite www.mars.com.

Pridružite se nam na Facebooku, Twitterju, LinkedInu, Instagramu and YouTubu

12. 6. 2019

Avtor

Administrator