Kultura

VABILO NA RAZGLASITEV LEVSTIKOVIH NAGRAJENCEV 2019 IN ODKRITJE DVEH NOVIH PLOŠČ V LEVSTIKOVIH ARKADAH

četrtek, 13. junij 2019, ob 11. uri  v knjigarni Konzorcij

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovani,

vabljeni na novinarsko konferenco, na kateri bomo razglasili prejemnike LEVSTIKOVE NAGRADE 2019 – najstarejše založniške nagrade, ki letos praznuje 7o-letnico. Ob tej priložnosti bomo pod stebriščem knjigarne Konzorcij odkrili dve novi plošči, na katerih bosta imeni letošnjih nagrajencev za življenjsko delo.

Pričakujemo vas v četrtek, 13. junija 2019, ob 11. uri  v knjigarni Konzorcij v Ljubljani. Novinarske konference, na kateri bodo predsedniki strokovnih žirij razkrili nagrajence, se bodo udeležili tudi nagrajenci in avtorji nominiranih del. Slavnostna podelitev Levstikovih nagrad bo potekala isti dan ob 19. uri na vrtu Gostilne Pri Koširju, Tacenska c. 142 v Ljubljani.

Imena nominirancev za izvirno leposlovje in ilustracije za otroke in mladino navajamo v nadaljevanju.

Za izvirno leposlovje za otroke in mladino: ČRNA VRANA Janje VidmarNISEM SMRKLJA Nataše Konc Lorenzutti z ilustracijami Ane ZavadlavZbirka TRIO GOLAZNIKUS Andreja E. Skubica z ilustracijami Tanje Komadina, ŠNOFIJEVA DRUŠČINA 3: HEROJSKI HOLOGRAM, PREFRIGANI PALČEK IN BESNI BARABIN Boštjana Gorenca – Pižame z ilustracijamiMateja de Cecca, DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE Anje Štefan z ilustracijami Alenke Sottler.

 

Za izvirne knjižne ilustracije za otroke in mladino: PRVOTNOST Ferija Lainščka z ilustracijami Jureta Engelsbergerja,MEDVED Z MIŠKO NA RAMI Miroslava Košute z ilustracijami Maše Kozjek, DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE Anje Štefan z ilustracijami Alenke Sottler, BUTALCI Frana Milčinskega z ilustracijami Petra Škerla, ČRIČEK IN TEMAČNI OBČUTEKToona Tellegena (v prevodu Staše Pavlović) z ilustracijami Ane Zavadlav.

Vabimo vas, da se po koncu novinarske konference skupaj z nagrajenci udeležite simbolnega odkritja dveh novih plošč.

V pričakovanju obiska vas lepo pozdravljam.

Bojan Švigelj

glavni urednik Mladinske knjige

————————————————————————————————————————————-

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 30 04, 041 764 565

12. 6. 2019

Avtor

Administrator