Kultura

BELETRINA – LITERARNI VEČER Z ZORKOM SIMČIČEM IN FRANCETOM PIBERNIKOM

Spoštovani!

 

Pri Beletrini smo nedavno izdali obsežno knjigo Zorka Simčiča in Franceta Pibernika Dohojene stopinje: pogovori o življenju in ustvarjanju,ki predstavlja izredno pomembno spominsko delo o obdobjih več generacij.

Ob izidu nove knjige vas vljudno vabimo na

Literarni večer z Zorkom Simčičem in Francetom Pibernikom,

ki bo vtorek, 18. junija, ob 18. uri v Slovenski matici. Z avtorjema se bo pogovarjal dr. Bernard Nežmah.

Zorko Simčič(1921) je akademik, pesnik, pisatelj, dramatik, esejist in publicist. V mladosti je emigriral v Buenos Aires, kjer je bil organizator kulturnega življenja pri Slovenski kulturni akciji in urednik revije Meddobje. Njegov roman Človek na obeh straneh stene, za katerega je prejel nagrado Prešernovega sklada, spada med najpomembnejša dela slovenske povojne proze. France Pibernik(1928) je pesnik, pisatelj, esejist in literarni zgodovinar. Diplomiral je iz slovenskega jezika in književnosti na Univerzi v Ljubljani, potem pa delal kot profesor na gimnaziji. Objavil je več pesniških zbirk, esejističnih in literarnozgodovinskih del ter monografij.

Dogodek organizirata založba Beletrina in Slovenska matica. Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prijazno vabljeni!

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane.

Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

13. 6. 2019

Avtor

Administrator