Splošno

François Delion novi generalni direktor Renault Nissan Adriatic

S prvim junijem 2019 je vodenje Renault Nissan Adriatic prevzel François Delion. Dosedanji direktor Jean-Pierre Mesić je bil namreč imenovan za generalnega direktorja regije Iberia, ki jo sestavljata Španija in Portugalska.

Francois_Delion

Gospod Jean-Pierre Mesić je funkcijo generalnega direktorja regije Adriatic prevzel poleti 2016. S svojim vztrajnim delom je znamkam Renault, Dacia in Nissan zagotovil rast in uspeh na vseh tržiščih regije Adriatic, prav tako pa tudi izvrsten položaj naše regije znotraj Skupine Renault. Njegov trud ni ostal neopažen, zato je s prvim junijem prevzel vodenje Španije in Portugalske.

Na mesto novega generalnega direktorja Renault Nissan Adriatic je prišel gospod François Delion. Po uspešno zaključenem študiju na fakulteti Ecole Centrale de Lyon in Univerzi v Berlinu je kariero v Skupini Renault začel leta 2004 v direkciji logistike rezervnih delov in dodatne opreme kot projektni vodja za logistiko rezervnih delov. Kasneje je delal na več delovnih mestih v oddelku poprodaje, med drugim kot svetovalec za poprodajne strategije in vodja B2C digitalnega tima v poprodaji.

V letu 2010 je François Delion zapustil  direkcijo poprodaje in se pridružil regiji Evropa kot področni vodja za poprodajo in kakovost. V letu 2013 se je pridružil direkciji Distribucija in bil imenovan za programskega vodjo lahkih gospodarskih vozil. Leta 2014 je bil imenovan za direktorja poprodaje, kupcev in razvoja mreže v regiji Nordic. Leta 2017 se je vrnil v Pariz, kjer je postal komercialni direktor poprodaje Skupine Renault. S prvim junijem 2019 svojo kariero nadaljuje kot generalni direktor regije Adriatic. Njegova glavna naloga bo doseči ambiciozne cilje, ki jih ima Skupina Renault z znamkami Renault, Nissan in Dacia v naši regiji.

Zveza Renault Nissan obvladuje regijo Adriatic prek podjetja Renault Nissan Slovenija, d.o.o., s sedežem v Ljubljani ter hčerinskima podjetjema na Hrvaškem in v Srbiji. V tej regiji zagotavlja razvoj znamk Renault, Nissan in Dacia tako na posameznih trgih kot tudi znotraj globalnega Renaultovega sistema.

Foto in PR Renault

13. 6. 2019

Avtor

Administrator