Splošno

Ljubitelji vina to soboto v center MOL!

Ljubljana, 13.junij 2019- V samo mestno jedro Mestne občine Ljubljana, pod okriljem serije dogodkov Vinska razvajanja in kulinarika 2019, prihaja prva Ljubljanska vinska pot letošnjega leta.

Poletna vinska razvajanja bodo potekala že 9. leto in so umeščena pred sam začetek poletja, ko bodo obiskovalci imeli možnost tik pred pričetkom dopustov in ob koncu šol okušati lahkotna vina ter okusne grižljaje. Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala že to soboto, 15. junija, na ulicah in trgih mestnega jedra Ljubljane, kjer se bo tokrat predstavilo okoli 60 vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in številni gostinci.

Obiskovalci bodo imeli priložnost preizkusiti okoli 300 vinskih vzorcev in dobrote različnih ponudnikov hrane– odlično bučno olje in drugi izdelki Kmetijstva in oljarstva Kolarič, Waffletogo, odlične suhomesnate izdelke Mesnin Mrčun, doma pridelane suhomesnate izdelke Turistične kmetije Balon, mesnine Peloz, odlična olja in olive Olea nature in slastne pizze Gostilnice 5-6.

Ob 11. uri bo dogodek tradicionalno pričela Druga Violina s spustom vina v Ljubljanico, kjer ga bo vse do martinovanja varoval Povodni mož. Dogodek se bo uradno odprl na Tromostovju, kjer bo Vinska kraljica Slovenije v družbi Pihalnega orkestra Bežigrad z mažoretami in Folklorno skupino COF s sabljo odprla peneče vino in na ta način pozdravila obiskovalce in naredila uvod v bogato vinsko letino.

Ljubljanska vinska pot tokrat poteka pod okriljem novega organizatorja,družbe Proevent, ki pripravlja tudi Slovenski festival vin. Tudi v letošnjem letu bo Ljubljanska vinska pot tradicionalno potekala v dveh utečenih terminih. Druga edicija Ljubljanske vinske poti bo potekala novembra, ko organizatorji najavljajo Martinovanje v Ljubljani, ki bo potekalo 9. novembra, prav tako v mestnem središču MOL. Vinsko-kulinarični dogodki Vinska razvajanja in kulinarika 2019 pa se bodo zaključili na Slovenskem festivalu vin, ki bo potekal 14. in 15. novembra v Cankarjevem domu.

Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala od 11. do 21. ure in je za obiskovalce brezplačna. Za okušanje vinskih vzorcev bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi.

Vse informacije ter seznam vinarjev in gostincev je objavljen na spletni strani www.ljubljanskavinskapot.si.

Organizator dogodkov: Proevent

13. 6. 2019

Avtor

Administrator