Splošno

12. Klovnbuf – manjša sprememba nedeljskega urnika

Svet je danes hrup in kaos, nered, norost … cirkus. Vse nam je dovoljeno, pa nismo zares svobodni. Zato odprimo vrata v drug svet. Iz ponorele družbe pobegnimo v družbi cirkusantov. Za svet, ki ga ne moremo jemati resno, je rešitev le resna klovnada: umetnost, ki odpira vrata tudi tam, kjer jih ni. In odpira jih glasno, da se zatresejo vsiljene predstave o tem, kaj je res. Popelje nas v predstavo, kjer ni nič zares in je vse resnično: iz hrupa nastane glasba, iz kaosa cirkus. Odloputnimo ta vrata na ves glas, da zazveni Tišina: Tresk! Bum! Buf! Klovnbuf!

KLOVNBUF 12. festival sodobne klovnade in novega cirkusa Ljubljana l Vrhnika l MurskaSobota, 15.–24.junij 2019

V programu je prišlodo manjše spremembe nedeljskega urnikain sicer, v nedeljo,16. junija, bo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana najprej, ob 18.00 na sporedu predstava NOise Cirkuts, sledi predstava Niti ob 20.00in ne obratno, kot je bilo sprva načrtovano! (podroben urnik najdete na spodnji povezavi PROGRAM FESTIVALA) Mednarodni festival Klovnbuf bo s svojo že 12. izdajo razveseljeval gledalce vseh starosti in ponudil odličnost novocirkuških izdelkov na najvišji kakovostni ravni, s katero si panoga že vrsto let utira pot tudi na najuglednejše gledališke festivale po vsem svetu, obenem pa bo strokovni javnosti ponudil vpogled v najnovejše tokove novega cirskua in sodobne klovnade in nadaljnje raziskave. Glavni program se bo odvil v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana s predstavami, ki se vsebinsko spogledujejo z dramsko umetnostjo, poleg pa ponujajo še paleto cirkuških veščin in so zato zanimive tako za starejše občinsto kot šoloobvezne otroke in mladino ter tako izjemna priložnost za družinski obisk. Ker gre za vsebinsko in izvedbeno za visoko kakovostno raven, je novi cirkus tudi odlična odskočna deska za mlajše obiskovalce, da preko atraktivne izvedbe vstopijo v svet zahtevnejših umetniških vsebin in njihovemu doumevanju. Na prostem bo razveseljeval zlasti najmlajše, stroki pa nudil z rezidenčnimi programi, delavnicami, okroglimi mizami itn., izvrstno priložnost za druženje in mreženje.

Prireditve v okviru Klovnbufa, ki so na prostem ter predstavi v nastajanju, ki bosta na sporedu v nedeljo, 16. junija v Stari mestni Elektrarni – Elektro Ljubljana, so brezplačne, za vse ostale predstave v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana pa so na voljo vstopnice po7 € / 5 € (za upokojence, študente in samozaposlene v kulturi), na voljo je tudi paket vstopnic, velja za vse plačljive predstave na festivalu, za 24 €.

12. Klovnbuf // napovednik

PROGRAM FESTIVALA

FOTO GRADIVO ZA OBJAVO

Copyright © *2019* *Zavod Bufeto*, All rights reserved. *zavodbufeto.com* *zavodbufeto@gmail.com* Urška Comino Odnosi z javnostmi E:ursaurska@gmail.com M: 031 357 965

14. 6. 2019

Avtor

Administrator