Splošno

12. Klovnbuf – v nedeljo in ponedeljek

KLOVNBUF 12. festival sodobne klovnade in novega cirkusa Ljubljana l Vrhnika l MurskaSobota, 15.–24.junij 2019

Svet je danes hrup in kaos, nered, norost … cirkus. Vse nam je dovoljeno, pa nismo zares svobodni. Zato odprimo vrata v drug svet. Iz ponorele družbe pobegnimo v družbi cirkusantov. Za svet, ki ga ne moremo jemati resno, je rešitev le resna klovnada: umetnost, ki odpira vrata tudi tam, kjer jih ni. In odpira jih glasno, da se zatresejo vsiljene predstave o tem, kaj je res. Popelje nas v predstavo, kjer ni nič zares in je vse resnično: iz hrupa nastane glasba, iz kaosa cirkus. Odloputnimo ta vrata na ves glas, da zazveni Tišina: Tresk! Bum! Buf! Klovnbuf!

12. Klovnbuf

KLOVNBUF V NEDELJO INPONEDELJEK NEDELJA, 16. junij

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

► 18.00NOise Cirkus, Mismo Nismo (SI)

Sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, umeščena v prostor, poln zavrženih predmetov oziroma smeti, ki lastnosti in filozofijo noise glasbe prevaja v odrski jezik.

► 20.00Niti, Danijela Zajc (SI) Intermedijska predstava, v kateri avtorica preko forme sodobnega cirkusa raziskuje svoje lastne vrednote v odnosu do vrednot svojih prednic.

► 21.00Pogovor po predstavah

Noise Cirkus in Niti•Moderira Kim Komljanec (SI)

 

 

PONEDELJEK, 17. junij CIRKUŠKI PONEDELJEK● Park Zvezda, Ljubljana

►10.30Mini cirkus Bufeto, Zavod Bufeto (SI)

►11.00Nastopi mladinskih cirkusov(SI): Cirkuška skupina Pionirskega doma Cirkolandija, otroška skupina FUSKABO KR Cirkus, igralska šola POTica

►11.30Cirkuške delavniceza cirkuške navdušence, Cirkokrog (SI) ►12.00Dvoumni potepuh, Gilad Shabtay (IL) Poklon veliki umetnosti nemega humorja, ki srca starejših gledalcev pogreje z nostalgično eleganco in zaseje bolečino neposredno v smejalne mišice otrok

►12.30Pesem o kameli, Andrej Tomše, Hristina Vasić Tomše (SI)

►13.00Žonglerski koncert, Mismo Nismo (SI) ►16.30Delavnica hulahupaz Evo Cajnko (SI)

►17.30Dvoumni potepuh, Gilad Shabtay (IL) ►18.00VisokoBarolosolo (FR) Naj se vrne čar otroka v nas in najdimo ob tem še čudenje, svobodo, absurd, iskrenost norčka, pozornost otroka sredi igre. Igrajmo se, igrajmo se med sabo, igrajmo se še z vami!

►19.00Fliper paranoja, Matthias Romir (DE) Klovn z očali, klobukom in žogico je pred nemogočo nalogo, da bi stvari držal pod nadzorom. Ta poetična miniaturka je ples na robu prepada in hkrati oda namišljenemu prijatelju.

►19.30Mimikrija, Michael Zandl (AT) Umetnik publiki razkrije svet, ki je malce čuden, poln iluzij, presenečenj in v katerem so vsepovsod klobuki, ki se včasih premikajo kot po lastni volji. Kongresni trg, Ljubljana

► 21.00Žepi polni zvezd, Branko Potočan & Fourklor (SI) Življenje je kot cirkus, cirkus je odsev življenja. Kratke zgodbe v tej predstavi govorijo o znanih stvareh – o neuresničenih ljubeznih, o žalostih in o strahovih.

VSTOPNICE Prireditve v okviru Klovnbufa, ki so na prostem ter predstavi v nastajanju, ki bosta na sporedu v nedeljo, 16. junija v Stari mestni Elektrarni – Elektro Ljubljana, so brezplačne, za vse ostale predstave v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana pa so na voljo vstopnice po7 € / 5 € (za upokojence, študente in samozaposlene v kulturi) ter paket vstopnic za 24 €.

 

Copyright © *2019* *Zavod Bufeto*, All rights reserved. *zavodbufeto.com* *zavodbufeto@gmail.com*

Urška Comino

Odnosi z javnostmi

E:ursaurska@gmail.com

M: 031 357 965

14. 6. 2019

Avtor

Administrator