Šport

Danes premiera ‘Let’s Go Together’

 

V zadnjih letih je vse pogosteje, da velike športne dogodke pospremijo uradne pesmi oz. himne, ki so poleg športnih igrišč zajele tudi radijske valove in televizijske programe, kjer smo lahko občudovali z navijaškim duhom prežete videospote. Letošnje evropsko prvenstvo v odbojki ne bo nobena izjema. Štiri države, ki bodo gostile EuroVolley 2019, Francija, Belgija, Nizozemska in Slovenija, so s posebno pozornostjo so poskrbele za himno, ki navijačev zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Organizatorji evropskega prvenstva so se strinjali z Evropsko odbojkarsko zvezo (CEV), da glasbena založba Nika (licenčni predstavnik založbe Warner) postane uradni partner projekta ter pod svoje okrilje vzame ustvarjanje uradne pesmi in videa za bližajoči se odmevni športni dogodek. Projekt se je pričel že septembra 2018 in v nekaj mesecih je nastala himna.

Pri himni EuroVolleyja 2019 ne gre le za glasbo, ampak imata ključni vlogi povezovanje in sodelovanje, ki sta hkrati nepogrešljiva dela ekipnih športov. V ta namen projekta so tako združili moči glasbeniki iz vseh držav, ki bodo gostile prvenstvo. Avtorica in glavna vokalistka Eva Pavli ter producent Žan Serčič prihajata iz Slovenije, iz Francije prihaja pevec Jeremy Lior, iz Belgije raperka Miss Angel, za dance remix pa bo kasneje poskrbel nizozemski DJ.

Skladba, ki je bila napisana prav za prvenstvo v odbojki, nosi tudi močno sporočilo, ki ga avtorica skladbe Eva Pavli pojasni: “Sodelovanje med igralci na odbojkarskem igrišču nam je lahko v navdih. Ne glede na rezultat se igralci vedno objamejo na sredini igrišča. Tako bi lahko ravnali vsi – ko nekomu uspe ali dobi novo idejo, bi se morali z njim veseliti, kadar nekomu spodleti, pa bi ga morali podpreti in mu pomagati. Vsi za enega in eden za vse!

Uradna himna EP v odbojki Let`s go together je nastala potem, ko so avtorji združili moči in v ljubljanskem studiu posneli udarno pesem s pomembnim sporočilom. Snemanju skladbe je sledilo snemanje videospota na ljubljanskih ulicah, v starem skate parku in v telovadnici, kjer se jim je pridružilo 24 plesalcev, ki so s 24 zastavami predstavili sodelujoče države. Video vključuje tudi nekaj najboljših trenutkov iz preteklih evropskih odbojkarskih prvenstev.

Premiera pesmi bo danes, 14. 6., v popoldanskih urah na nekaterih radijskih postajah tako v Sloveniji (ob 14.15 uri na Valu 202) kot v Franciji, Belgiji in na Nizozemskem. Povezavo do pesmi in ostalih materialov s snermanja najdete na: https://mega.nz/#F!rSABxArR!MnoIlRTa9DQeh9rzVtp0Kg.

 

Odbojkarski pozdrav!

 

 

Press EuroVolley 2019
e: media.eurovolley2019@odbojka.si
m: +386 (0) 41 713 232 | m: +386 (0) 40 539 932

Odbojkarska zveza Slovenije
Volleyball Federation of Slovenia
Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

14. 6. 2019

Avtor

Administrator