Splošno

Tanja Vujinović: MetaVrt Sfera2 v soboto v osmo/zi do polnoči

V SOBOTO TUDI OSMO/ZA DO POLNOČI

Vljudno vas vabimo, da se namv času Poletne muzejske nočiv soboto, 15. junija,pridružite v osmo/zi, na razstavi Tanje Vujinović:MetaVrt Sfera2. Odprti bomo med 17.in 24. uro, po razstavi vas bo popeljala umetnica Tanja Vujinović. Vstop prost.

OSMO/ZA,Slovenska 54 (osmo nadstropje), Ljubljana Produkcija: Zavod Ultramono Koprodukcija instalacij Arbora in Carboflora: SciArtLab IJS Soorganizacija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol Projekt je podprl Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana Razstava je odprta do 26. junija, vsak delovni dan, od 17. do 20. ure.

Vrt “ni nikoli zgolj vrt, ki se tičeposameznikove zasebnosti, v katerega se zatečev izogib realnosti;toje tista ploskev zemlje na Zemlji, v posamezniku ali v družbenem kolektivu, kjer lahko gojimo kulturne, etične in državljanske vrline, ki rešujejo realnost destruktivnih impulzov. Te vrline so vedno na nas in naše. – Robert Pogue Harrison MetaVrt Sfera2je ekosistem, sestavljen iz futurističnih strojev kot pra-oblik, ki skrbijo za naše zdravje in zdravje naših okolij. Ti objekti, sintetična bitja-stroji, so inspirirani s paleobotaniko, tehnologijami umetne inteligence, fiziko plazme in nanostrukturiranimi materijali. Skozi virtualni svet in fizične instalacije avtorica raziskuje prepletanje med sintetičnim in naravnim. Dela povezujejo preteklost in prihodnost ter prepletajo dejstva in elemente znanosti z mitologijo. Kot sugerira že sam naslov, avtorico navdihujejo številne metafore, vezane na vrtove in njih elemente.Dela, ki tvorijo Sfero2, so:Karboflora,Fontana,Arbora in ZaščitnikiterGenera.

 

Tanja Vujinović(rojena 1973. leta) je novomedijska umetnica, ki deluje mednarodno od1997 naprej. Njena dela so bila razstavljana v številnih pomembnih galerijah in muzejih po svetu. Izobraževala se je na področjih oblikovanja, vizualne umetnosti in filozofije.

Več

Sodelojoči: Jan Kušej (Sfera2); Gaja Boc (Karboflora); Sara Bertoncelj Čadež (Karboflora); Derek Snyder (Sfera2); dr. Vid Podpečan (Arbora); Dariusz Andrulonis (Karboflora); Roman Bevc (Arbora, Fontana, Genera); Arijana Filipić, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, Nacionalni inštitut za biologijo (Fontana); dr. Gregor Primc, Oddelek za inženirstvo površin in optoelektroniko, Institut Jožef Stefan (Fontana); dr. Luka Suhadolnik, Oddelek za nanostrukturne materiale, Institut Jožef Stefan (Genera); Stephan Doepner, Cirkulacija 2 (Genera); Maja Koblar, Center za elektronsko mikroskopijo in mikroanalizo (CEMM), Institut Jožef Stefan (Genera); Gregor Krpič (Mala Fontana, Arbora Zaščitniki). Zahvala: Prof. Saša Novak, Vid Podpečan, Jan Kušej, Jelena Guga, Dariusz Andrulonis, dr. Zoran Lj. Petrović, Inštitut za fiziko Univerze v Beogradu, Stephan Doepner, Cirkulacija 2, Lenart Krajnc, RogLab, Tomo Per, Institut Jožef Stefan: Oddelek za tehnologije znanja, Oddelek za nanostrukturne materiale, Center za elektronsko mikroskopijo in mikroanalizo (CEMM), Oddelek za inženirstvo površin in optoelektroniko.

Copyright © *2019* *Atelje in Zavod Ultramono, Tanja Vujinović*

Atelje in Zavod Ultramono, Tavčarjeva 5, SI -1000 Ljubljana M/viber+386 40 375 100*skype:ultramono.org info@ultramono.org

 

Odnosi z javnostmi: Urška Comino

ursaurska@gmail.com +386 31 357 965

14. 6. 2019

Avtor

Administrator