Kultura

12. Poletni koncerti v Taverni Koper 2019

12. Poletni koncerti v Taverni Koper 2019

ob ponedeljkih (15.07. – 12.8.2019)

REFERENCE IZVAJALCEV

1) Ponedeljek, 15.07.2019 ob 21:00

OBERDIXIE BAND

“Ko se srečata dixie in glasba bratov Avsenik”

Nova slovenska zasedba Oberdixie band v svojem delovanju združuje glasbo bratov Avsenik in pa dixie, glasbo iz zgodnjega obdobja New Orleans jazza. Gre za unikatno kombinacijo v svetovnem merilu. Glasbeniki so v dixie preoblekli največje uspešnice bratov Avsenik, kot so pesmi Na Golici, Lepo je biti muzikant ali Na Robleku. V lanskem letu je izšel njihov prvenec, zgoščenka OBERDIXIE, ki je naletela na odlične odzive. Zasedbo sestavljajo vrhunski glasbeniki: Dominik Krajnčan, trobenta / Tomaž Zevnik, klarinet / Marjan Petrej, trombon / Gašper Kržmanc, banjo / Goran Krmac, tuba / Jani Šalamon, bobni.

Prisluhnite njihovi verziji svetovnega hita Na Golici: https://www.youtube.com/watch?v=W6zUX4536z0

2) Ponedeljek, 29.07.2019 ob 21:00 MIA ŽNIDARIČ

 

“Z dotikom”

Mia Žnidarič, ki je lani proslavila že svojo trideseto obletnico kariere, je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov; s tem je to živahno ameriško glasbeno tradicijo in ritmeswingaponesla tudi med Slovence, ki jim jazz morda ni (bil) blizu. Nato se je lotila združevanja poezije znanih slovenskih pesnikov s t.i. ameriškofolkglasbo. Vse od takrat nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Nanizala je štiri cedeje jazzovskih standardov in tri cedeje s slovensko poezijo ter si prislužila pet nagrad zlati petelin.

Pred kratkim je izdala že svoj štirinajsti album – Z DOTIKOM. Slednji album na enem mestu združuje vso raznolikost njene glasbene kariere. Ne glede na jezik ali slog nas skozi nabor enajstih pesmi vodi ista nit: Miin glas. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenihfolkmelodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell. Kadar zasvinga, lahko zaslišimo njen nasmeh, njeno osvežujočo, nagajivo, razigrano lahkotnost, po drugi strani pa nas zna – na primer v slovenski ljudski pesmiZrelo je žito– oviti v temačno, domala obupavajočo tragičnost izgubljene ljubezni.

https://www.youtube.com/watch?v=AXSkOxD37-w

3) Ponedeljek, 05.08.2019 ob 21:00

Skupina BELIN “Od romskim in hebrejskih pesmi do sevdalink”

Neža Drobnič – vokal

Klemen Bračko – kitara, violina

Vanja Dizdarević – kontrabas Stefan Samardžić – tapan

Neža Drobnič je pevska raziskovalka. Razsežnosti glasu je spoznavala v različnih glasbenih stilih, od popa, rocka, soula, jazz-a, klasičnega petja, do grlenega etno petja.Že kot najstnica je delovala kot spremljevalna vokalistka in dobro razvila občutek za večglasno petje. Solopetje je študirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz petje. Svojo kariero je začela kot spremljevalna vokalistka pri Neishi, kasneje pa spremljevalne vokale posnela še za številne druge glasbenike, kot so skupina Tabu, Jadranka Juras, Društvo mrtvih pesnikov, Katrinas in Andraž Hribar. Leta 2006 je s pesmijo Čudež življenja na Slovenski popevki prejela nagrado za najboljšo debitantko. Leta 2009 je sodelovala v filmu režiserja Janeza Lapajneta “Osebna prtljaga”. Leta 2011 je izdala svoj prvi album z avtorskimi skladbami z naslovom “Drobne stvari”. Bila je članica vokalne skupine Katrinas ter večkrat sodelovala z Big bandom RTV Slovenija. Glas je posodila številnim likom in pesmim v risankah (Vrnitev v Oz, Fifi in cvetličniki). Pred kratkim je s prijatelji ustanovila skupino BELIN, ki izvaja različne pesmi sveta. Prisluhnili boste lahko romskim pesmim, hebrejskim pesmim in sevdalinkam, prevedenim v slovenščino ter seveda njihovim avtorskim pesmim. Skupina Belin ljubi izražanje skozi glasbo, poezijo in ples. Gre za nekakšno etno-zvočno raziskovanje oz. etno popotovanje, ki poboža vašo dušo in vas povabi k plesu.

https://www.youtube.com/watch?v=g-k3LORiHDQ

4) Ponedeljek, 12.08.2019 ob 21:00 SQUARE WALTZ “Butična glasba z Dunaja”

Zasedba Square Waltz, ki jo sestavljajo violinistka in skladateljica Maria Salamon, klarinetist in tokalist Marc Bruckner ter basist Hannes Laszakovicts, pri svojem glasbenem ustvarjanju nima stilskih omejitev – črpa iz klasične glasbe, jazza in različnih glasb sveta ter ustvarja popolnoma samosvoj glasbeni izraz. Zasedba, ki živi in deluje na Dunaju ima tipičen “dunajski” karakter, v katerem sta prisotna bogata glasbena tradicija in pa multikulturna odprtost sodobnega Dunaja.

Maria Salamon – violina

Marc Bruckner – klarinet, tolkala

Hannes Laszakovits – kontrabas

www.squarewaltz.at

Niko Houška

___________________________

umetniški vodja cikla

im.puls – glasbeni management

Levstikova ul. 22, 1000 Ljubljana

T:01 251 11 12

F:01 251 11 13

GSM: 041 323 446

www.im-puls.si

17. 6. 2019

Avtor

Administrator