Kultura

SPOROČILO ZA JAVNOST – 11.FESTIVAL ARSANA, PTUJ 2019

Foto: Arsana

1×NIH 10 & BIGBAND RTV SLOVENIJA

sobota, 15.junij 2019

Spoštovani,

Festival Arsana dalje navdušuje. Tokrat so eksluzivni večer pričarali 1×nih 10 & BigBand RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla. Program je povezoval vedno priljubljeni Klemen Slakonja, v pevskih vlogah pa so se poleg pevcev odlično znašli tudi prijatelji iz igralskega ceha. Nastopili so: Mia Žnidarič, Jure Ivanušič, Vesna Pernarčič, Uroš Furst, Anja Strajnar, Lado Bizovičar, Aleksandra Ilijevski, Romana Kranjčan, Vesna Zornik, Murat&Jose in seveda Klemen Slakonja, zapel pa je tudi Patrik Greblo. Uspešnice, kot soTa noč je moja, Al si ti al nisi ti, Ti si rekla sonce, OrioninOd ljudi za ljudiso navdušile občinstvo na dvorišču Minoritskega samostana – glavnem prizorišču 11.Festivala Arsana.

NAPOVED PRIHODNJIH DOGODKOVVOKALNI VRHUNEC POLETJA: TAKE 6 (ZDA)nedelja, 21.julij 2019ob 20.30, dvorišče Minoritskega samostana

Ameriška a-capella skupina Take 6 velja za skupino z največ Grammy nominacijami v zgodovini. Gre za edinstveno zasedbo šestih izjemnih in prefinjenih glasov, združenih v kristalno harmonijo, ki nas s svojo čistostjo, sinkopiranimi ritmi in funky groovi popelje v čudoviti svet gospela, R&B-ja, jazza in popa.

Take 6 je v svoji več kot 30-letni zgodovini zbrala 10 grammyjev, 10 nagrad Dove, 2 nagradi NAACP Image in nagrado Soul Train. Zadnji album Iconic je v 2018 dosegel prvo mesto na ameriški lestvici sodobnega jazza. Nastopali so z glasbenim velikani, kot so Stevie Wonder, Ben E. King, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Marcus Miller, Whitney Houston in drugi. O njihovi veličini priča tudi dejstvo, da so bili izbrani za prvo zasedbo, ki je nastopila na Kubi po otoplitvi odnosov z ZDA. Od leta 2014 so tudi častni člani Glasbene dvorane slavnih gospela.

S spoštovanjem,

Ekipa Arsane

V STIKU:

Društvo za glasbeno umetnost Arsana

Jadranska ulica 4, 2250 Ptuj

tel.: 059 955 041

e-pošta:info@arsana.si

http://www.festivalarsana.com

17. 6. 2019

Avtor

Administrator