Kultura

23. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO19


Foto: KDNG

 

 

Na novinarski konferenci sodelujejo:

 

Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica,

Matjaž Drevenšek, umetniški vodja srečanja,

Boštjan Simon, umetniški vodja srečanja,

Jan Gričar, mentor delavnice klasičnega saksofona,

Sandi Vrabec, ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica in

Elena Zavadlav Ušaj, podžupanja Mestne občine Nova Gorica.

 

 

 

Nova Gorica bo med 25. junijem in 1. julijem 2019 že 23. leto zapored zbirališče saksofonistov iz Slovenije in tujine. 23. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO19, festival z najdaljšo tradicijo v Novi Gorici, letos v mesto in bližnjo okolico prinaša festival in izobraževalne vsebine pod mentorstvom priznanih imen iz sveta saksofona.

 

Dogajanje bomo otvorili v torek, 25. junija, ko se bo v Glasbeni šoli Nova Gorica pričela tridnevna delavnica klasičnega saksofona, ki jo bosta vodila Jan Gričar in Nicolas Arsenijevic, oba nekdanja zmagovalca našega Mednarodnega tekmovanja saksofonistov SAXGO. Dan kasneje, v sredo, 26. junija, bo s tridnevno delavnico jazz saksofona pričel tudi slovenski, v New Yorku živeči in priznani saksofonist, Jure Pukl, izobraževalni cikel pa bo sklenil Evan Parker, angleški saksofonist, z enodnevnim mojstrskim tečajem improvizacije. Izredno nas veseli letošnje število 40 prijavljenih udeležencev in udeleženk: 19 na delavnico klasičnega saksofona, 9 na delavnico jazz saksofona in 12 na mojstrski tečaj improvizacije. Veseli nas tudi dejstvo, da starostno precej razgibani udeleženci prihajajo tako iz Slovenije, kot tudi Hrvaške in Italije.

 

Na sedmih koncertih, ki so z izjemo zaključnega v amfiteatru Gradu Kromberk, za poslušalce brezplačni, bomo v Novi Gorici in okolici lahko prisluhnili saksofonu v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznovrstnih drugih sodobnih stilov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti. Na festivalu bodo tako na raznih lokacijah našega mesta in okolice nastopila velika imena saksofona, kot so Jan Kus & The Slavo Rican Assembly (Bevkov trg), Jan Gričar & Nicolas Arsenijevic (koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica), Marcelo Nisinman & Maja Lisac Barroso (dvorana Gradu Kromberk), Jure Pukl Trio z bobnarjem Howardom Curtisem in kontrabasistom Robertom Jukičem (Ploščad Silvana Furlana) ter Evan Parker & Zlatko Kaučič (park Gradu Kromberk). Festival bomo zaključili z velikim koncertom v amfiteatru Gradu Kromberk, kjer bo s svojim kvintetom nastopil ameriški altovski saksofonist Kenny Garrett.

 

Celotna organizacija je v rokah Kulturnega doma Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Glasbeno šolo Nova Gorica in Glasbenim društvom Saksofonija.

 

 

 

Letošnje dogajanje je v programskem smislu razdeljeno v štiri sklope:

  • delavnico klasičnega saksofona z Janom Gričarjem in Nicolasom Arsenijevicem:—27. 6. 2019,
  • delavnico jazz saksofona z Juretom Puklom:—28. 6. 2019,
  • mojstrski tečaj improvizacije z Evanom Parkerjem: 6. 2019 in
  • festival z bogato koncertno ponudbo: 6.—1. 7. 2019.

 

 

Izobraževalni program SAXGO19

 

Nova Gorica, 25.–29. junij 2019

 

Letošnjo edicijo srečanja poleg festivalskega dela tvorijo tudi izobraževalne vsebine, ki bodo potekale v prostorih našega partnerja, Glasbene šole Nova Gorica. Med torkom, 25. in soboto, 29. junija 2019 bosta tam potekali tridnevni delavnici klasičnega in jazz saksofona ter enodnevni mojstrski tečaj improvizacije. 40 prijavljenih udeležencev in udeleženk iz Slovenije, Hrvaške in Italije bo svoje znanje nadgrajevalo pri Janu Gričarju in Nicolasu Arsenijevicu, mentorjih za delavnico klasičnega saksofona, Juretu Puklu, mentorju za jazz saksofon in Evanu Parkerju, angleškemu virtuozu saksofona, ki bo vodil sobotni mojstrski tečaj improvizacije.

 

 

Predstavitev mentorjev letošnjega izobraževalnega programa:

 

Jan Gričar spada med mlajšo generacijo uspešnih slovenskih glasbenikov. Z odliko je končal študij na Akademiji za glasbo v razredih profesorjev Matjaža Drevenška in Mihe Rogina. Svojo glasbeno pot je nadaljeval v Franciji; na Regionalnem konservatoriju v Versaillesu pri profesorju Vincentu Davidu in uspešno zaključil magistrski študij na prestižnem glasbenem konservatoriju v Parizu v razredu profesorja saksofona Clauda Delangla. Prav tako je opravil tudi dodiplomski študij komorne igre pri profesorju Laszlu Hadadyju. Redno nastopa na številnih glasbenih odrih po Sloveniji, Evropi in na Japonskem. Kot solist je nastopil s številnimi znanimi evropskimi orkestri. V svoji dosedanji karieri je sodeloval tudi s priznanimi dirgentskimi imeni kot so En Shao, Matthias Pintscher, Anton Nanut in Marko Letonja. Je prvonagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj ter prejemnik Škerjančevo nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Prešernove nagrade in Svečane listine za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani. Kot pedagog deluje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer poučuje saksofon in komorno igro.

 

 

Nicolas Arsenijevic je eden najbolj nadarjenih saksofonistov svoje generacije. Leta 2016 je diplomiral na glasbenem konservatoriju v Parizu v razredu profesorja Claudea Delanglea. Več let se je posvečal sodobni glasbi, tako izvirnim kompozicijam kot priredbam, tradicionalni glasbi in celo glasbenemu gledališču. Prejel je številne nagrade na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Redno nastopa v Parizu, na Nizozemskem in Škotskem ter v Sloveniji, Italiji, Srbiji in Črni gori. Poleg tega v omenjenih državah vodi tudi številne mojstrske tečaje. Arsenijevic  je član več komornih zasedb (Quatuor Laloy, Saxback Ensemble, Kosmopolitevitch Orkestar in Oct’opus Ensemble). Njegovo sodelovanje z mladimi skladatelji na inštitutu IRCAM (Inštitut za raziskovanje in koordinacijo akustike in glasbe) in konservatoriju CNSMDP (glasbeni konservatorij v Parizu) je pripeljalo do glasbenih novitet, kot je »Four Bodies in Search of an Author«, ki je nastala v Parizu leta 2014. Nicolas Arsenijevic je Selmerjev glasbeni ambasador in laureat Fundacije Cziffra od leta 2013.

 

Jure Pukl je eden najbolj ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije. Leta 2015 je prejel nagrado Prešernovega sklada, študiral je na Dunaju, v Haagu, na Berklee College of Music (z mojstri, kot so Joe Lovano in George Garzone) in dokončal magistrski študij na Glasbeni akademiji v Gradcu. V svoji karieri je igral z zvezdami, kot so Dave Liebman, Branford Marsalis, Esperanza Spalding, George Lewis, Maceo Parker, Vijay Iyer, Jeff Tain Watts in mnogimi drugimi. Jure Pukl se posveča sodobnim interpretacijam jazza. Izdal je osem avtorskih zgoščenk, ki so prejele odlične kritike v revijah Downbeat, Jazzwise, Jazzpodium, na portalu All of Jazz ter v časopisih The New York Times in The Guardian, kjer so ga označili za »vzhajajočo zvezdo generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja«. Redno nastopa po vsem svetu. Jure Pukl je že vrsto let naš saksofonski ambasador v New Yorku, letos pa k nam prinaša znanje s prve roke.

 

 

 

Evan Parker je britanski saksofonist, sinonim free jazza. Tekom let je nastopil s številnimi sodelavci, s katerimi je posnel mnogo albumov in se tako uveljavil kot pionir evropskega svobodnega jazza ter svobodne improvizacije. Prvi je postavil ali bolje rečeno razvil paleto tako imenovanih razširjenih tehnik na saksofonu. Parker je bolj poznan po svojem novejšem delu, ponotranjil pa je tudi ameriško avantgardo ter v kombinaciji s to ustvaril svoj lasten in zelo prepoznaven slog. Njegova glasba iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja zajema igranje, ki daje večji poudarek strukturi glasbe kot melodični vsebini. Začel je razvijati metode za hitro sosledje harmonij, s katerimi so te prešle v kontrapunkt. Pri tem pa je eksperimentiral s plastičnimi jezički, krožnim dihanjem in hitro uporabo jezika. Parker se vse bolj zanima za uporabo elektronske glasbe. Začel je sodelovati z glasbeniki, kot so Phil Wachsmann, Walter Prati, Joel Ryan, Lawrence Casserley ali Matthew Wright, ki so njegovo glasbo elektronsko obdelali ter tako ustvarili povratno zanko in premikajoče zvočno polje. Posnel je veliko albumov kot solist in kot vodja raznih skupin.

 

 

 

Uradna korepetitorka:

 

Neža Koželj, rojena leta 1992 v Ljubljani, je z igranjem klavirja pričela pri šestih letih. Leta 2017 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Hinka Haasa. Zaposlena je kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ob tem pa zaključuje drugi magistrski študij iz klavirskega dua v Gradcu. Leta 2011 je skupaj s pianistko Nadjo Rus ustanovila Duo Scaramouche, kot članica katerega je dobitnica nagrad na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Poleg tega je tudi prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. V klavirskem duu je z orkestrom Mariborske opere izvedla koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester, z orkestrom EUYO pod taktirko Vasilija Petrenka pa je izvedla koncert W. A. Mozarta za dva klavirja in orkester. Za seboj ima številne komorne koncerte. Svoje znanje je izpopolnjevala pri več slovenskih in tujih profesorjih.

 

 

Umetniško vodstvo festivala:

 

Matjaž Drevenšek, umetniški vodja Mednarodnih srečanj saksofonistov SAXGO in Mednarodnega tekmovanja saksofonistov SAXGO, je redni profesor za saksofon in prodekan na Akademiji za glasbo v Ljubljani, solist in komorni glasbenik, član Zagrebškega kvarteta saksofonov, Orkestra saksofonov SOS ter drugih zasedb, s katerimi nastopa po Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Kanadi in ZDA. Kot solist igra z vodilnimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri doma in v tujini. Sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov. Krstno je izvedel prek 50 skladb domačih in tujih avtorjev ter sodeloval pri 20 diskografskih izdajah. Predsedoval je Glasbenemu društvu Saksofonija, ko je le to gostilo 14. svetovni kongres saksofonistov, in Zvezi glasbene mladine Slovenije.

 

 

Boštjan Simon, goriški saksofonist, se je po zaključenem šolanju na Konservatoriju v Amsterdamu vrnil v Slovenijo in soustvaril številne zasedbe z mednarodnim dometom. Z zasedbami Trus!, Velkro in Litošt je govorico improvizacije predstavil na odrih, ki te niso bili navajeni. Trenutno vodi skupino There Be Monsters, s katero nastopa po Sloveniji in okolici, poleg tega pa je občasno aktiven še v naslednjih sestavih: Tržaški orkester zgodnjega jazza TEJO, Big band RTV Slovenija, Milan Stanisavlević kvintet, Robert Jukič kvartet, Quartzite Quartet in Big band Nova. Osredotoča se na saksofonsko improvizacijo v povezavi z živo elektroniko, ter na poliritmične prijeme pri kompoziciji.

 

 

 

F E S T I V A L   S A X G O 1 9

 

Nova Gorica, 25. junij—1. julij 2018

 

Festivalski program sestavlja šest koncertnih večerov, ki se bodo odvili v Novi Gorici in okolici: v amfiteatru, parku in dvorani Gradu Kromberk, v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica ter na Bevkovem trgu in Ploščadi Silvana Furlana v sklopu občinskih poletnih prireditev Poletne scene.

 

 

Torek, 25. junij 2019, ob 21.30

Bevkov trg Nova Gorica

JAN KUS & THE SLAVO RICAN ASSEMBLY

Jan Kus (Slovenija), saksofon, efekti, glasbeno vodstvo

Aleksandra Denda (Srbija), vokal

Gabriel Vicéns (Portoriko), električna kitara

Gabriel Chakarji (Venezuela), klavir, klaviature

Dan Martínez (Portoriko), bas

Victor Pablo (Portoriko), tolkala

Žan Tetičkovič (Slovenija) aka Jean John, bobni, drum pad

 

Sreda, 26. junij 2019, ob 21. uri

Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

JAN GRIČAR, saksofon

NICOLAS ARSENIJEVIC, saksofon

SAE LEE, klavir

NEŽA KOŽELJ, klavir

 

 

Četrtek, 27. junij 2019, ob 18. uri

Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

ALL TOGETHER NOW

Nastop udeležencev Delavnice klasičnega saksofona

z mentorjema Janom Gričarjem in Nicolasom Arsenijevicem in

umetniškim vodjo Matjažem Drevenškom

 

 

Četrtek, 27. junij 2019, ob 21. uri

Dvorana Gradu Kromberk

MARCELO NISINMAN, bandoneon in kompozicija

MAJA LISAC BARROSO, saksofon in priredbe

 

 

Petek, 28. junij 2019, ob 22. uri

Ploščad Silvana Furlana, Nova Gorica

JURE PUKL TRIO feat. HOWARD CURTIS & ROBERT JUKIČ

Jure Pukl, saksofon

Howard Curtis, bobni

Robert Jukič, kontrabas

 

 

Sobota, 29. junij 2019, ob 21.30

Park Gradu Kromberk

EVAN PARKER, saksofon

ZLATKO KAUČIČ, tolkala

 

 

Ponedeljek, 1. julij 2019, ob 21.30

Amfiteater Gradu Kromberk

KENNY GARRETT KVINTET *

Kenny Garrett, altovski in sopranski saksofon

Corcoran Holt, akustični bas

Vernell Brown, klavir

Marcus Baylor, bobni

Rudy Bird, tolkala

Thierry Girard, tonski mojster

* Prodaja vstopnic na prodajnih mestih sistema Eventim.si: 25 €, 30 €

 

 

 

Obisk koncertov je z izjemo zadnjega brezplačen.

Organizator festivala si pridržuje pravico do spremembe programa.

V primeru slabega vremena bodo predvideni koncerti na prostem v Kulturnem domu Nova Gorica.

 

 

 

Podrobnejša predstavitev festivala:

 

Torek, 25. junij 2019, ob 21.00, Bevkov trg

Jan Kus & Slavo Rican Assembly

Slovansko-karibska potovanja

Jan Kus (Slovenija) – saksofon, efekti, glasbeno vodstvo, Aleksandra Denda (Srbija) – vokal, Gabriel Vicéns (Portoriko) – električna kitara, Gabriel Chakarji (Venezuela) – klavir, klaviature, Dan Martínez (Portoriko) – bas, Victor Pablo (Portoriko) – tolkala, Žan Tetičkovič (Slovenija) – bobni, drum pad

Po izredno toplem sprejemu njegovega prvega albuma Faith eklektični v New Yorku živeči slovenski saksofonist, skladatelj in producent Jan Kus nadaljuje svoje glasbeno popotovanje v smeri, ki ga je spontano privlačila že od nekdaj. V svoji novi zasedbi združuje izkušnje iz newyorške latino jazz glasbene scene s svojimi slovenskimi koreninami. Zasedba Slavo Rican Assembly se ukvarja z raziskovanjem sorodnosti in različnosti med portoriško (in širše, karibsko) ter slovansko-balkansko glasbeno tradicijo, ki ju spaja v iskrivo svežo, emotivno in ritmično nabito glasbeno mešanico! Zasedba, ki je do sedaj nastopila na slovitih newyorških prizoriščih, svoje poslušalce vodi na edinstvena glasbena popotovanja: od melanholičnih prekmurskih balad pa vse do temperamentnega vzdušja karibskih uličnih jam sessionov, včasih celo v isti skladbi! Vedno pogostejša uporaba elektronike v njihovem repertoarju pa glasbeno krmilo usmerja tudi v popolnoma nove, še neraziskane oddaljene zvočne galaksije. S svojim multikulturnim zvokom želi skupina osvetliti univerzalnost človeških življenjskih izkušenj, ki presegajo nacionalne, politične ali kulturne razlike ter prikazati človeško zmožnost sklepanja novih »plemenskih« vezi, ki pa tokrat temeljijo bolj na duhovnem, kot pa na krvnem sorodstvu.

 

Sreda, 26. junij 2019, ob 21.00, Dvorana Glasbene šole Nova Gorica

Sledenje času

Jan Gričar in Nicolas Arsenijevic – saksofon

Sae Lee in Neža Koželj – klavir

Rdeča nit koncertnega sporeda z naslovom Sledenje času je odnos poustvarjalca z ustvarjalcem. Na koncertu bomo poleg originalnih del za saksofon in klavir lahko slišali skladbo francoskega skladatelja Jeana Baptista Doulceta z naslovom Nocturne, ki je bila napisana za francoskega saksofonista Nicolasa Arsenijevica. Saksofonist Jan Gričar bo krstno izvedel delo Merengue francoskega skladatelja Christiana Laubaja, ki slovi po svojem številnem opusu za saksofon. Vrhunec večera pa bo zagotovo poustvaritev dela Dialogue de l’ombre double Pierra Bouleza. Skladba je v originalu napisana za klarinet in elektroniko, kasneje pa je na skladateljevo odobritev dobila tudi verzijo za saksofon in elektroniko. Saksofonista Jan Gričar in Nicolas Arsenijevic sta skladbo leta 2017 v Parizu nekoliko preuredila in jo v celoti izvedla v živo, ji tako dodala novo dimenzijo ter morebitne izvajalske smernice za prihodnost. Izjemno zahtevno delo bo tako ugledalo luč v novi preobleki tudi v Sloveniji. Program: Christian Lauba, Pierre Sancan, Florent Schmitt, Pierre Boulez, Jean Baptiste Doulcet, Manuell de Falla, René Corniot in Christian Lauba: Merengue (krstna izvedba).

 

Četrtek, 27. junij 2019, ob 18.00, Dvorana Glasbene šole Nova Gorica

All Together Now

Tradicionalni nastop udeležencev delavnice klasičnega saksofona z mentorjema Janom Gričarjem in Nicolasom Arsenijevicem ter umetniškim vodjo Matjažem Drevenškom.

 

Četrtek, 27. junij 2019, ob 21.00, dvorana Gradu Kromberk

Aire – Zrak

Marcelo Nisinman – bandoneon in Maja Lisac Barroso – saksofon

Aktualni program AIRE – ZRAK predstavlja raznoliko potovanje v svet tango glasbe in zajema tri stile: tradicionalni tango, tango nuevo – Nisinmanove kompozicije in staro sakralno glasbo. Glasbenika Lisac Barroso in Nisinman sta se prvič srečala pred sedmimi leti v sklopu serije koncertnih turnej ter za snemanje albuma Pasion poetica skupaj s tango ansamblom Saxism. Leta 2017 sta oblikovala duo za projekt AIRE. S tem projektom sta predstavljala zgodovinski razvoj tanga, od prvotne funkcije bandoneona, ki je postopoma začenjal zamenjevati orgle v argentinskih cerkvah (stara cerkvena glasba), pa vse do današnje zvrsti, imenovane tango nuevo. V njunem programu lahko najdemo kombinacijo tradicionalne tango glasbe, poskočne polke, šansone in improvizirane dele. Marcelo Nisinman je nekdanji učenec Astorja Piazzolle in svetovno priznan bandoneonist iz Argentine, njegova soigralka Maja Lisac Barroso pa je slovensko-švicarska docentka in saksofonistka, ki se uspešno giba v najrazličnejših glasbenih žanrih. Duo skupaj koncertira že osmo leto. Leta 2012 sta v velikem ansamblu posnela zgoščenko Pasión poética. V februarju 2019 sta v sodelovanju s Švicarskim radiom SRF posnela drugo zgoščenko z naslovom AIRE. Program: M. Nisinman, C. Gardel, A. de Cabezón, P. Datta, D. Buxtehude, J.C. Cobián, Barbara in A. Piazzolla.

 

Petek, 28. junij 2019, ob 22.00, Ploščad Silvana Furlana

Jure Pukl Trio

Trilogija

Jure Pukl – saksofon, Howard Curtis – bobni in Robert Jukič – kontrabas.

Jure Pukl, eden najbolj ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije,  igra v triu z Robertom Jukičem in Howardom Curtisom že od leta 2004. Skupaj so posneli zgoščenko Jure Pukl – The Long Run za avstrijsko hišo ORF in njihovo založbo (2009). Avtorska glasba tria se napaja iz različnih glasbenih zvrsti, skupni imenovalec pa so improvizacija, interakcija, liričnost, izleti v neznano in nenačrtovano. Člani tria so mednarodno priznani glasbeniki: Pukl je aktiven na mnogih svetovnih odrih in med drugim dobitnik nagrade Prešernovega sklada, multižanrski glasbenik Jukič je večkratni prejemnik nagrade Jazzon, Curtis pa je renomirani tolkalec in mentor mnogim mladim glasbenikom. Njihova glasba odraža dolgoletno prijateljstvo, ljubezen in sočutje.

 

Sobota, 29. junij 2019, ob 21.30, park Gradu Kromberk

Improvizacijski dialog

Evan Parker – saksofon in Zlatko Kaučič – tolkala

Britanski saksofonist Evan Parker in goriški tolkalec Zlatko Kaučič z medsebojnim poslušanjem in odzivanjem že desetletja pišeta bogate, svobodnjaške improvizacijske dialoge. Parker je v svoji bogati in dolgi karieri nastopil s številnimi glasbeniki in posnel mnogo albumov, s katerimi se je uveljavil kot pionir evropskega svobodnega jazza ter svobodne improvizacije. Kaučič pa je slovenski kreativni tolkalist in bobnar, ki je nase opozoril že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Njegova glasbena raziskovanja so ga popeljala na pomembne evropske koncertne odre, kjer je nastopal s številnimi svetovno priznanimi glasbeniki. Njegova posebnost je edinstven solo nastop s tolkali, s katerimi izraža svoj osebni slog.

 

Ponedeljek, 1. julij 2019, ob 21.30, amfiteater gradu Kromberk

Do Your Dance! – Kenny Garrett Quintet

Kenny Garrett – altovski in sopranski saksofon, Corcoran Holt – akustični bas, Vernell Brown – klavir     Marcus Baylor – bobni, Rudy Bird – tolkala

Festival SAXGO19 bomo sklenili s koncertom enega najbolj občudovanih altovskih jazz saksofonistov njegove generacije. Kenny Garrett, ameriški saksofonist in skladatelj, je vsestranski glasbenik, ki se v eno zlije tako s klasičnim in ritmičnim bluzom, klasičnim jazzom kot tudi z jazz fuzijo. Njegovi nastopi v jazz klubih v Detroitu in okolici so bili odskočna deska za izjemno tridesetletno kariero ter številne albume in koncerte, ki jih glasbeni kritiki naravnost obožujejo. Vedno je znal poskrbeti za živahen, a melodičen in resnično edinstven zvok altovskega saksofona znotraj najrazličnejših glasbenih okvirjev. V zadnjih dveh desetletjih se je razvil tudi v izvrstnega skladatelja in bil kar petkrat nominiran za prestižno glasbeno nagrado grammy, ki jo je leta 2010 skupaj s skupino Five Peace Band tudi prejel za najboljši jazz instrumentalni album.

 V primeru dežja bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, zato bodo zaradi omejenega števila sedišč vstopnice na razpolago le v predprodaji in na dan koncerta. Spremljajte naše objave. Prodaja vstopnic na prodajnih mestih sistema Eventim.si.

 

 

 

  1. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO19

 

 

Organizator:

Kulturni dom Nova Gorica

 

Umetniško vodstvo 23. Mednarodnega srečanja saksofonistov SAXGO19:

Matjaž Drevenšek in Boštjan Simon

 

Mentorji letošnjega izobraževalnega programa:

Jan Gričar in Nicolas Arsenijevic (delavnica klasičnega saksofona), Jure Pukl (delavnica jazz saksofona) in Evan Parker (mojstrski tečaj improvizacije)

 

Uradna korepetitorka:

Neža Koželj

 

Partnerja:

Glasbena šola Nova Gorica in GD Saksofonija

 

Festival omogočajo:

Mestna občina Nova Gorica, Nova Gorica – festivalsko mesto kulture, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji, družba HiT, Eventim.si

 

Medijski sponzorji:

Radio Koper, Radio Robin, Radio Študent

 

Vodja projekta:

Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica

 

Koordinatorka projekta:

Barbara Poša Belingar, stiki z javnostmi

 

Oblikovanje celostne podobe:

Marko Krumberger

 

Dodatne informacije:

Kulturni dom Nova Gorica
Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica
T +386 (0)5 33 540 13
E pr@kulturnidom-ng.si

W www.kulturnidom-ng.si

19. 6. 2019

Avtor

Administrator