Splošno

Ta vikend Skok v poletje na Velenjski plaži

 

Foto: Dino Škorja Jugovac

Velenje, 19. junij 2019 – Ta vikend na Velenjski plaži odpiramo novo kopalno sezono. Od petka, 21. junija, pa vse do nedelje, 23. junija, Mestna občina Velenje s številnimi soorganizatorji v okviru letošnjega, tradicionalnega, že tretjega zapovrstjo Skoka v poletje zagotavlja še bolj bogat in raznovrsten program z glasbo, kulinariko, športom, zabavo in dobrodelnostjo.

V petek, 21. junija, od 17. do 2. ure za vse ljubitelje elektronske glasbe skupaj z Glasbenim društvom Overload pripravljamoOverlake Festival 2019. Nastopili bodo Monkey Safari iz Nemčije, Sijah&Kolenda iz BiH, Marc Grabber iz Hrvaške, Brlee, Crocy, Mobo iz Slovenije ter zmagovalec OverStar festivala.

Člani Kluba vodnih športov Velenje pa bodo že tradicionalno pri čolnarni ob 21. uri s spustom 2.500 svečk na gladino jezera obeležili kresno noč. Dogodek bodo pospremili z živo glasbo, nastopom plesne skupine Magnolije, brezplačnim golažem in vožnjo s pletno po Velenjskem jezeru v soju svečk. Posebno presenečenje bo kres in plesna točka na pontonu na gladini Velenjskega jezera.

Sobota, 22. junij, je dan za Pljusk v Velenjsko jezero. Že od 10. ure dalje bomo obiskovalcem omogočali raznolike brezplačne športne aktivnosti (odbojko na vodi, hojo po vodni gladini, slip’n slide tobogan s skakalnico v jezero, skakalnico v vodo za skoke s skejti, skiroji, kolesi, rolerji, rolkami, kotalkami in drugimi ‘koleščkastimi’ rekviziti). Ob 11.30 in ob 14.50 bodo adrenalinski spektakel na ruski gugalnici pripravili člani akrobatske skupine Dunking Devils. Od 15. do 17. ure bodo kvalifikacije za Slip´n slide in na skakalnici. Najboljši v Slip´n slide se bodo pomerili v finalu ob 17.30, najboljši na skakalnici pa ob 18. uri.

Finale bo ocenjevala in komentirala strokovna komisija v sestavi izjemnih Velenjčanov:  športnik leta 2018 v Mestni občini Velenje, deskar na snegu, Tim Kevin Ravnjak, najboljša slovenska deskarka Gloria Kotnik, uspešna velenjska smučarka skakalka Jerneja Brecl in stand up komik, doktor matematike Uroš Kuzman.

Sobotni žur se nadaljuje ob 20. uri na velikem odru na Velenjski plaži z uradnim pozdravom župana Mestne občine Velenje Bojanom Kontičem. Sledila bo razglasitev zmagovalcev Pljuska in naj »ploha«, s plesnim nastopom pa se bodo predstavile tudi plesalke in plesalci plesne šole M dance iz Velenja. Sledil bo koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani.

Tudi nedelja, 23. junija, bo polna dogajanj, zabave in tudi dobrodelnosti. Beach food festival bo vse od 11. pa do 21. ure ponujal poletne okuse številnih slovenskih kulinarikov. Za gurmansko razvajanje bodo poskrbeli: dBURGER, JEDU Wurst & Dogs, Mangoop Burgers, Picerija Basilica, Waffle to go, PUNKT Kotlje, Turška restavracija YILDIZ HAN, Super Hrust, Gostilna pri Kozolcu, Pišek bar, Stari pisker, Aljaž Žilnik s. p., Mesarija in kuhinja Krušič in Čoko burgerji. Obiskovalci bodo lahko degustirali tudi različne vrste ginov: Berryshka gin, Limbay gin in Broken bones gin.

Na Velenjski plaži se bo v nedeljo odvil tudi zaključni del vseslovenske dobrodelne akcije Odreži drugačnost – ambasadorstvo spretnih rok za dobrobit otrok, katere pobudnik je Velenjčan Marko Hriberšek. Več kot 50 frizerjev je minuli četrtek (13. 6.) z brezplačnim striženjem in urejanjem pričesk že zbiralo prostovoljne prispevke za humanitarni namen. Frizerji bodo to nedeljo v zelo atraktivnem, v frizerski salon preurejenem šotoru na Velenjski plaži, strigli in urejali pričeske od 10. pa vse do 18. ure. V nedeljo zbrana dobrodelna sredstva bomo na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, tako kot lani, podvojili in tako povečali dobrodelni izkupiček. Kar pomeni, da bo za vsak v nedeljo podarjen evro, Mestna občina Velenje dodala zraven še enega.
70 % zbranih sredstev bo podarjenih Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje za nakup najsodobnejših pripomočkov in 30 % Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Ob 19. uri bomo razglasili na nedeljski akciji zbran znesek, dodali delež Mestne občine Velenje, prišteli zbran znesek iz 13. 6. ter razglasili skupno višino zbranih sredstev dobrodelne akcije Odreži drugačnost – ambasadorstvo spretnih rok za dobrobit otrok. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in pobudnik akcije Marko Hriberšek bosta na velikem odru izročila čeka s skupno zbrano višino sredstev Bojani Špegel, sekretarki Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje inAleksandru Vališarju, ravnatelju Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.

Ob 17. uri se bo na velikem odru že začel koncert Luke Basija in Ines Erbus, ki nas bosta na Velenjski plaži zabavala vse do 21. ure.

Skakalnici Slip´ n slide in klasična za skoke bosta obiskovalcem plaže na voljo cel vikend (že v petek popoldan in tudi še v nedeljo cel dan). V soboto pa izven tekmovalnih terminov in sicer od 10. do 14. ure in od 18.45 do 21.15.

Tako kot vsako leto, bo tudi letos Mestna občina Velenje na Velenjski plaži nudila brezplačno kopanje, brezplačno uporabo vodnih igral, brezplačno parkiranje, brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov, številne dogodke in koncerte, bogato gostinsko ponudbo in še številne druge aktivnosti.

Mestna občina Velenje zagotavlja v času kopalne sezone redne analize kakovosti vode, vsak dan od 10. do 21. ure tudi prisotnost reševalcev iz vode in rediteljev za red in varnost na plaži ter parkirišču.

Dogodek Skok v poletje organizira Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem in ob podpori družbe Gorenje.

Poletje se začne na Velenjski plaži! Vabljeni!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700

20. 6. 2019

Avtor

Administrator