Splošno

PO SONČNI VZHOD NA POHORJE 2019

Foto: Marko Pigac

Letos je že tretjič potekal dogodek Po sončni vzhod na Pohorje 2019 na vrhu Mariborskega Pohorja (drugič pod okriljem Društva TOP, ki ga zastopa predsednica Martina Rauter, hkrati idejni vodja dogodka). Na samem dogodku je bilo po naših podatkih več kot 3.000 ljudi, čeprav nekateri prisegajo tudi na večjo številko. Mi smo pri številki 3.000 nehali šteti in smo začeli uživati skupaj z obiskovalci. Hvala za vaš obisk, podporo in pozitivno vzdušje.

Sam dogodek je imel tudi tokrat dobrodelno noto, saj se je zbiral denar za dva mlada perspektivna športnika – sedemletno ritmično gimnastičarko Lizo in šestnajstletnega karateista Matija. Že v začetku maja jima je Hervis v okviru projekta podaril dva bona v vrednosti 200,00 EUR. Skupaj z dražbo fotografij sončnih vzhodov (4. junij 20191) in srečelovom (na dan dogodka) pa smo zbrali še 1.075,05 EUR.

Sončni vzhod je bil danes ob 5.04 uri, vendar se je tokrat sam program začel nekoliko prej, ob 4.30 uri, z nastopom Kristalnega orkestra Zavoda Šola Luči. Po umirjenih zvokih Kristalnega orkestra Zavoda Šola luči je 5. uri na oder stopil vrhunski slovenski glasbenik Vlado Kreslin. After party je bil na Koči KOČA z duom Akusticni Orgazem. Na platoju pri Zgornji postaji Vzpenjače je bila do 7. ure odlična glasbena spremljava v izvedbi Radio Maribor. Program pa sta povezovala Martina Rauter ter znan televizijski in radijski voditelj Boštjan Klun.

Zaradi zelo različnih tempov hoje, so se obiskovalci na vrh Mariborskega Pohorje odpravili ob času, ki jim najbolj ustreza. Velika večina pa se je na pot podala ob 3. uri, kakor smo to storili tudi predstavniki Društva TOP. Mariborska vzpenjača je tokrat po promocijski ceni s 50 % popustom krožila od 4.15 do 7. ure. Popust pa velja vse do 12. ure.

Hvala našim sponzorjem, donatorjem, partnerjem in medijskim partnerjem. Brez vas ni nas … Kdo, s kom, kaj, zakaj, ni važno.

Ti samo pridi in se imej lepo!

Dr. Martina Rauter, predsednica T: +386 51 365 443 E: martina@drustvo-top.com

Organizator dogodka je Društvo TOP – tek, organizacija, pohodništvo v sodelovanju z Javnim podjetjem Marprom d.o.o.

Društvo TOP – tek, organizacija, pohodništvo, Betnavska cesta 85B, 2000 Maribor, www.drustvo-top.com

21. 6. 2019

Avtor

Administrator