Šport

Hamilton spet slavil – bo tako tudi na dirki za VN Avstrije?

Foto: TV3

Ljubitelji formule 1 lahko zdaj kar dva zaporedna konca tedna uživajo ob gledanju najhitrejših voznikov na TV3 – ta konec tedna je bila namreč dirka za VN Francije, že to nedeljo pa bo na sporedu VN Avstrije.

Lewis Hamilton je v Franciji slavil četrto letošnjo zaporedno zmago in šesto v sezoni, brez konkurence je bil cel konec tedna, saj je imel vse niti dirke v svojih rokah od prvega do zadnjega kroga.

Ferrari se je moral spet zadovoljiti z drobtinicami, ki so padle z Mercedesove mize. Sebastian Vettel je malce popravil vtis z najhitrejšim krogom dirke, ki ga je dosegel v zadnjem poskusu, a zanj je to vseeno slaba tolažba, solidna sta bila McLarna in Renaulta, Red Bull pa je spet dirkal le z enim dirkačem (Verstappen) saj je bil Gasly spet daleč od vidnejše uvrstitve.

Lewis Hamilton si je v Franciji pridirkal šesto letošnjo zmago in četrto zapored. Svojo prednost v skupnem seštevku pred Valtterijem Bottasom je tako poveča že na 36 točk in se tako na dirko v Avstrijo podaja s še večjo prednostjo kot v lanski sezoni.

Na časovno najkrajši stezi v prvenstvu bo Mercedes spet v precejšnji prednosti pred Ferrarijem, saj tudi tu ne manjka počasnejših srednje hitrih ovinkov, kjer so najboljši. In če je lani z zmago uspel presenetiti Max Verstappen, je letos kaj takega le zelo malo verjetno, saj se Red Bull enostavno ne more kosati z Mercedesom in Ferrarijem. Bolj je verjetno, da se bodo spet ukvarjali z zasledovalci, predvsem z McLarnom in Renaultom, ki sta nam v Franciji (v kombinaciji z Raikkonenom) pripravila izjemno zanimiv zadnji krog dirke.

 

Dirka za VN Avstrije bo na sporedu TV3 v nedeljo ob 15. uri, v soboto pa bodo  ob istem času na sporedu kvalifikacije.


Sonja Javornik

stiki z javnostmi TV3

24. 6. 2019

Avtor

Administrator