Družabno

DAVOR RADOLFISVOJE MOČI ZDRUŽIL S SLOVENSKIM VOKALNIM BANDOM KREATIVO,KI JE VSE ZVOKE INŠTRUMENTOV V PESMI KAR ODPEL

Foto: Luka Rebol, Agencija Ekskluzivno

Pesem MILA, ki je nastala pred 20 leti, je končno ugledala luč sveta

PESEM IN VIDEO V HD ZA MEDIJE- download:

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/index.php?path=./Davor%20Radolfi

Pesem in videospot Mila, v izvedbi Davorja Radolfija in Vokalnega banda Kreativo, je potrebovala kar 20 let, da je ugledala luč sveta. Primož Peterca in Radolfi sta se pred dvajsetimi leti spoznala na poroki Darje Švajger, kjer ji je Davor kot darilo zapel pesem Ave Maria, Primož pa je za Darjo napisal obe pesmi, s katerima je tekmovala na Eurosongu in tako v Dublinu, kot v Izraelu požela krasen uspeh. Vsa ta leta sta Primož in Davor ostala iskrena prijatelja, zato se je porodila ideja o sodelovanju. Na začetku letošnjega leta je Primož Davorju na kitaro zaigral pesem, ki jo je napisal pred davnima dvema desetletjema s prijateljem, slovenskim igralcem, Matejem Remsom, na malem otoku pred hišo znanega pisca in pesnika Zlatana Plenkovića v Sveti Nedelji, na otoku Hvaru. Oba sta sklenila, da je Mila odlična pesem, ki jo je potrebno darovati poslušalcem, z njo pa slaviti morje, ljubezen in vino. Matej je prevzel vso organizacijo snemanja pesmi in spota ter poskrbel, da pesem resnično zveni drugačein edinstveno. Tako so vse zvoke inštrumentov zapeli Voklani band Kreativo, večkrat mednarodno nagrajena slovenska vokalna skupina, ki izhaja iz znanega zbora Perpetum jazzile. Pesem Mila je dobila ime šele za časa snemanja, po Andreji Mila, ki je dala pobudo, da se pesem po dolgih letih le posname. Pesem Mila je tako postala hrvaško-slovensko darilo letošnjega poletja obema državama.

Radolfi je snemanje komentiral:” Primož je meni zelo ljuba oseba, dober prijatelj, s katerim se poznava res že dolgo časa. Vesel sem, da je napisal tako lepo in iskreno pesem. Že dolgo vem, da je kreativen in glasbeno zelo uspešen in ko se mu zdi lep življenjski moment, nastane tako lepa življenjska pesem, kot je Mila. Kreativo pa so pravi profesionalci,tokar počnejo, počnejo res na vrhunski način. Izjemno lepo je bilo sodelovati z njimi.”

Radolfi in Vokalni band Kreativo so posneli tudi videospot v produkciji NoVisuals, ki je zagotovo osvežitev v bossa nova stilu.

Kreativo so bili glede sodelovanja s popularnim hrvaškim pevcem zelo zgovorni: “Nikoli si nismo mislili, da bomo sodelovali z Davorjem Radolfijem. Splet naključij in se je zgodilo. Na snemanju smo ga spoznali osebno, saj smo oboji želeli, da se spoznamo in drug drugega začutimo, saj bomo soustvarjali zgodbo, ki bo nekje zapisana za večno. Pri Davorju smo takoj ugotovili, da ne gre za zvezdnika, ki bi bil nedostopen, pač pa za zelo odprtega, komunikativnega, sproščenega gospoda, predvsem pa za toplo dalmatinsko dušo iz Brača. V trenutku smo našli besedo o stvari, ki nas povezuje intoje glasba.” Kreativo so ugotovili tudi, da ima Davor zelo rad Slovenijo, za Štajerke pa pravi, da so zelo “gajstne””, zato se je ob informaciji, da sta v Kreativu kar dve Štajerki, iz srca nasmejal.

Snemanje pesmi je potekalo zelo spontano, predvsem pa brez hitenja. Umirjeno in z užitkom. Po “dalmatinsko”. “Upamo, da bodo botogledalci in poslušalci tudi začutili”, so pripomnili slovenski vokalisti in dodali: “V ležernem ritmu bossa nove smo se vsi v Vokalnem bandu Kreativo počutili zelo lagodno. Davor je priznal, da zelo uživa v taki glasbi, saj jo je poslušal in pel že v rani mladosti, ko je živel v Južni Ameriki. Med snemanje avdio posnetka smo v sosednjem prostoru studija izvedli tudi del video snemanja. Vse skupaj je bilo zelo na tesno, saj smo v trenutku, ko bi morali biti vsi člani Kreativa v studiu ugotovili, da en član zamuja, ker je imel prometno nesrečo. Pregovor “V tretje gre rado” sigurno v našem primeru velja, namreč, prišli smo na snemanje s tremi avti, vsak v svojem času in zaradi netočne navigacije, smo povsem naključno vsi z avtom obračali na istem mestu. Prvima dvema je uspelo, tretjemu žal ne, saj je imeltočno na tistem mestu nesrečo. Snemanje videa je obviselo na nitki, saj nismo vedeli ali bo član uspel priti na snemanje. Vse nas je iskreno zaskrbelo, saj smo za snemanje videa imeli rezerviran samo ta termin.”

Nasrečo vseh se je snemanje videospota le zgodilo, z vsemi člani in žal veliko materialne škode. Videospot si lahko ogledate na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=k9dY2m1-ko8

Solo:Davor Radolfi

Zasedba:Vokalni band Kreativo

Člani: Jana Gamser, alt

Katja Kovačič, sopran

Samo Vovk, tenor

Aleš Majerič, bariton

Luka Černe, bas

Dominik Štrucelj, vokalni bobni

Kitara:Samo Vovk

Avtor glasbe: Primož Peterca

Avtor besedila: Primož Peterca, Matej Rems

Avtor glasbenega aranžmaja: Andraž Slakan

Radolfi in Kreativo so na voljo za izjave in intervjuje. Prosim sporočite mi na mail, kdaj jih lahko umestimo v vaš medij.

Za objavo se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR, promocija

www.ekskluzivno.si

26. 6. 2019

Avtor

Administrator