Tehnologija

Samsung preoblikuje kino izkušnjo z Onyx Cinema LED zaslonom

 

Samsung zaslon za kinematografe z DCI certifikatom je nameščen že na 39 lokacijah po svetu, sedem lokacij tudi v Evropi

Barcelona – 24. junij 2019 – Samsung Electronics je na dogodku CineEurope 2019 napovedal najnovejše globalne namestitve Samsung Onyx Cinema LED zaslona, prvega LED zaslona za kinematografe z DCI certifikatom.

Samsung Onyx Cinema LED zaslon, ki je trenutno na voljo v treh velikostih (5, 10 in 14 metrov) zagotavlja vizualno kakovost, tehnične zmogljivosti in zanesljivost, ki presegajo tradicionalno prikazovanje vsebin na osnovi projektorjev. Samsung Onyx Cinema LED zaslon s 4K modeli, ki so certificirani s strani DCI kot prvi LED kinematografski zasloni, prinaša vrhunsko HDR sliko na velikem zaslonu za osupljivo in živahno vsebino.

„Zelo smo ponosni na naše najnovejše inovacije in Samsung Onyx tehnologijo. Z Onxy Cinema LED zaslonom bodo uporabniki uživali v izboljšani izkušnji gledanja s prvovrstno kakovostjo slike, izboljšanim kontrastnim razmerjem in globljimi črnimi barvami. Zavezani smo k zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje z bogatejšo vsebino, ki bo uporabnike potopila v vsako sceno,“ je povedal Seog-gi Kim, izvršni podpredsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics.

Onyx zdaj tudi v Evropi

Samsung je napovedal namestitev najnovejšega Onyx Cinema LED zaslona na štirih novih lokacijah v Evropi. V Odeonu Multicines v Španiji bosta nameščena kar dva zaslona. Plaza de Armas (Sevilla) bo prva lokacija, ki se bo odprla septembra 2019 z 10-metrskim zaslonom. Sledila bo lokacija CC San Vicente (Alicante) s prvim 14-metrskim zaslonom v Evropi, ki bo odprla svoja vrata do oktobra.

Postavitev prvega 10-metrskega zaslona v Veliki Britaniji in na Irskem se bo začela septembra 2019, medtem ko bo prvi 5-metrski Onyx Cinema LED zaslon v Romuniji postavljen do konca leta 2019.

Samsung v glavni vlogi

Samsung Onyx tehnologija prinaša najboljše vizualne inovacije v kinematografsko industrijo. Samsung, globalno vodilna družba na področju vizualnih prikazovalnikov, v zaslone vključuje vrhunske komponente, ki delujejo brezhibno in uporabnikom nudijo izboljšano izkušnjo gledanja.

Samsung Onyx tehnologija, ki je ime dobila po istoimenskem dragem kamnu, ima sposobnost prikazovanja vsebin s pristnimi, globokimi in realističnimi črnimi barvami. V kombinaciji s povečanim kontrastnim razmerjem in specializiranimi nastavitvami nizkih sivih tonov, zaslon prikazuje svetlejšo in bogatejšo vsebino, pri kateri se gledalci počutijo kot del prizora.

Poleg tega je Samsung že deseto leto zapored ohranil svojo vodilno pozicijo na področju digitalnega oglaševanja. Glede na nedavno objavljene podatke IHS Markita, vodilnega ponudnika podatkov na trgu digitalnega oglaševanja, je Samsung že od leta 2009 najbolje prodajana blagovna znamka v industriji digitalnega oglaševanja. Glede na podatke iz poročila IHS Technology “Public Displees Market Tracker” ima Samsung 25,8-odstotni globalni tržni delež v kategoriji digitalnega oglaševanja.

Za več informacij o Samsung Onyx obiščite https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/onyx.

Za več informacij o najnovejših Samsungovih inovacijah na področju vizualnih prikazovalnikov obiščite news.samsung.com.

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

26. 6. 2019

Avtor

Administrator