Splošno

Novomeški srednješolci absolutni zmagovalci na tekmovanju v ZDA

Poletne dni v Primorskem tehnološkem parku pričenjamo s fantastično novico o svetovnem uspehu novomeških srednješolcev, ki bi jo radi delili z vami.

Ekipa dijakov računalništva UniBill iz Novega mesta je z inovativno rešitvijo digitalnih računov zmagala na tekmovanju podjetniških idej mladih POPRI v Novi Gorici. Primorski tehnološki park jim je zato omogočil udeležbo na svetovnem tekmovanju Genius Olympiad, ki je te dni potekalo v ZDA. Ekipa Unibill je prepričala tudi na mednarodnem parketu in se domov vrnila kot absolutna zmagovalka v kategoriji »business«.

 

Na Genius Olympiad v mestu Oswego (NY), je bilo preko pred izborov prijavljenih 1469 ekip iz 78 držav, sprejeli pa so jih 789. Tekmovanje je potekalo v šestih kategorijah, v kategoriji Business sta tekmovali 2 slovenski ekipi: poleg Unibill še na državnem tekmovanju POPRI drugo uvrščena ekipa HEIJUS, prav tako iz Novega mesta, ki je prejela zlato medaljo.

 

Gre za izjemen dosežek talentiranih srednješolcev, ki so razvoju svojega startupa posvetili veliko trdega dela. Pravijo, da je to šele začetek…

Vabimo vas na srečanje z zmagovalci  tekmovanja POPRI in Genius Olympiad, ekipo Unibill, drugo uvrščenimi na POPRI (Heijus),  ter njihovimi mentorji, ki bo v sredo, 3.7., ob 10.00, v sejni sobi Primorskega tehnološkega parka.

V pripravi je gradivo, fotomaterial vam bomo dostavili po potrebi.

Prosim, če mi lahko vsaj do torka sporočite, ali nameravate priti.

Za več informacij sem vam na voljo na spodnjih kontaktih

Lep pozdrav,

Marjana Simčič Humar, marketing & PR

Primorski tehnološki park d.o.o.  /  t: +386 (041) 840 227  /  www.primorski-tp.si  

28. 6. 2019

Avtor

Administrator