Družabno, Kultura

SPEKTAKULARNO-EKSOTIČNA VERDIJEVA OPERA AIDA Z BELIMI LIPICANCI JE NAVDUŠILA OB ODPRTJU 67. LJUBLJANA FESTIVALA

Z nastopom belih lipicancev v operi Aida in triumfalnim sprevodom ob vrnitvi vojskovodje Radamesa pred faraonovo palačo v Memfisu se je včeraj začel 67. Ljubljana Festival. Otvoritveni večer festivala z opero Aida je pritegnil več kot 6.000 gledalcev, prav poseben akustični učinek pa so mu dodali edinstveni zvoki kopit, saj so bili plemeniti lipicanci ozvočeni.

Z nastopom lipicancev, veličastnimi baleti, koračnicami, triumfom, mogočnimi zbori, ki burijo domišljijo, in eksotično scenografijo se je tako na Kongresnem trgu v Ljubljani odvila nepozabna operna izkušnja največjih razsežnosti, ki je razgrnila usodo zasužnjene etiopske princese Aide in egipčanskega poveljnika Radamesa. Edinstvena predstava je nastala v koprodukciji Festivala Ljubljana, HNK Split, SNG Maribor in Slovenske filharmonije pod režisersko taktirko Dražena Siriščevića. Večer je soustvarilo več kot 400 nastopajočih.

Tako je po etiopski princesi imenovana veličastna Verdijeva opera, ki velja za najbolj priljubljeno opero na svetu, postala tudi prvi projekt, ki je povezal Festival Ljubljana in Kobilarno Lipica – vse z željo preplesti presežke operne umetnosti in lepoto belih lipicancev ter ustvariti nepozabno predstavo.

Foto: Matej Filipič / Festival Ljubljana

 

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e: pr@lipica.org | w: www.lipica.org

3. 7. 2019

Avtor

Uredništvo