Splošno

GEFCO praznuje 30 let strokovnega znanja na področju embalaže za ponovno uporabo za trajnostno dobavno verigo

Okolju prijazne rešitve podjetja GEFCO pomenijo manjšo porabo embalaže za enkratno uporabo na trgu in manj tovornjakov na cesti, saj je večina GEFCO zabojnikov zložljivih, kar omogoča višje stopnje nakladanja tovornjakov. Poleg tega je možno vso razbito GEFCO embalažo 100 % reciklirati.

GEFCO je pravkar dosegel svoj 30-letni mejnik pri zagotavljanju rešitev za ponovno uporabo embalaže za glavne proizvajalce avtomobilskih in letalskih vozil za prevoz in dostavo komponent. Skupina vsak dan organizira približno 130.000 kontejnerjev v svojih 26 središčih za ponovno uporabo embalaže po Evropi za zeleni ekosistem približno 2.000 uporabnikov.

Celovito upravljanje embalaže v celotni dobavni verigi

Medtem ko se blagovne znamke razvijajo v vse bolj konkurenčnem okolju mnogi proizvajalci menijo, da je najem zunanjih upravljalcev z embalažo prava rešitev, saj se lahko tako sami fokusirajo na svojo osnovno dejavnost, to je oblikovanje novih tehnologij. Takšno odločitev je sprejel tudi proizvajalec vrhunski avtomobilov, ki je svojo pot začel leta 1989 in GEFCU zaupal upravljanje svoje verige za večkratno uporabo zložljivih zabojnikov za vse svoje obrate in dobavitelje Tiers 1 na globalni ravni.

Nedavno je velika letalska družba z GEFCOM sklenila dolgoročno pogodbo za podporo njihovemu prehodu v bolj trajnostno dobavno verigo prek embalaže za večkratno uporabo.

Sébastien Roger, vodja rešitev za ponovno uporabo v GEFCU: »Naša ponudba embalaže za večkratno uporabo je zasnovana tako, da zagotavlja kupcu celovitost kakovosti izdelka in hkrati optimizira hitrost nakladanja, proizvodno linijo ali skladiščenje. Ker se naše stranke soočajo z vse ostrejšo konkurenco na trgu jim omogočamo, da optimizirajo svoje vhodne dobavne verige in znatno povečajo njihovo donosnost.«

Tako sodelovanje vodilnim industrijskim znamkam omogoča dostop do edinstvenega strokovnega znanja na področju ravnanja z embalažo, hkrati pa se lahko zanesejo na široko znanje visoko usposobljenih revizorjev poslovanja in tako dobijo vpogled v svojo dobavno verigo, da jo lahko nadgradijo z morebitnimi potrebnimi prilagoditvami. Ti revizorji, ki se nahajajo v celotni mreži GEFCO v Evropi, lahko tudi izvajajo osebna usposabljanja za uporabnike, da lahko ti nadzorujejo vsak korak v postopku ravnanja z embalažo, vključno z naročanjem, rezervacijo pošiljk, nadzorom gibanja, popravljanjem napačnih rezervacij, izdajanjem računov itd.

Da bi dodatno optimizirali sledljivost in delovanje, je GEFCO razvil popolnoma namenski informacijski sistem imenovan NETBOX, ki zagotavlja sledenje tokovom v realnem času. Na podlagi teh podatkov se lahko lokacija in premiki kontejnerjev v vsakem trenutku prilagodijo potrebam, kar strankam omogoča zagotavljanje pametnih in prilagodljivih rešitev. Popolnoma varna programska oprema, ki ima sposobnost predvidevanja, ustvarja znatne prihranke v celotni dobavni verigi za bolj trajnostni model prevoza.

»Prepričan sem, da so naše rešitve za večkratno uporabo embalaže prinašajo dodano vrednost, zlasti za proizvajalce, ki iščejo pametne rešitve, da bi njihova oskrbovalna veriga postala bolj zelena. Za njih je lahko naše globalno omrežje in neprimerljivo strokovno znanje v kompleksnih multimodalnih rešitvah pomeni boljšo vlogo na trgu,« je dodal Sébastien Roger.

SKUPINA GEFCO
GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 13.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje pametne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop
SPEM Komunikacije za GEFCO
T: 02 228 44 34; M: 041 737 087
tomaz.ritlop@spem.si

Mag. Vasja Košuta
GEFCO, sales and markering manager
Suspendisse lectus
T: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04
vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian
GEFCO, M&C Coordinator
Central Europe – Balkans – Middle East
T: +40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17
olena.slobodyan@gefco.net

4. 7. 2019

Avtor

Uredništvo