Splošno

Sprejem velenjskih športnikov pred odhodom na mednarodne igre šolarjev v Rusijo

Velenje, 5. julij 2019 – Podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak je v mestni hiši pravkar sprejela velenjske športnike, udeležence 53. poletnih mednarodnih iger šolarjev, ki bodo od 9.  do 14. julija potekale v Rusiji, v mestu Ufa. Letos bodo velenjski športniki tekmovali v atletiki, judu, plavanju in plezanju. Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu.

Ekipo, ki jo sestavlja 18 športnikov in 4 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje. Na igre bodo odpotovali atleti in atletinje: Sebastjan Turinek, Tijan Skaza, Gal Golob, Kristjan Bah, Manca Cesar, Hana Marovt, Tinkara Miklavžin in Maša Goršek skupaj s trenerko Natalijo Bah, judoist in judoistki: Jaka Tevž, Eva Ciglar in Sara Budinski skupaj s trenerjem Aljažem Slatnarjem, plavalci in plavalke: Žan Skledar, Luka Ačimović, Sara Navodnik in Ema Jovan s trenerjem Markom Krstićem ter plezalca in plezalka: Bine Maher, Lovro Črep in Gaja Štaleker skupaj s trenerjem Damjanom Maherjem.

S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.200 mladimi športniki starimi od 12 do 15 let iz 85 mest in 30 držav sveta. Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je mednarodne športne igre organiziralo leta 1999.

Pripenjamo tudi fotografijo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar
Kabinet župana

5. 7. 2019

Avtor

Uredništvo