Gospodarstvo, Splošno

GEFCO prevzel podjetje Chronotruck za digitalizacijo naslednje stopnje za špediterje in prevoznike

Skupina GEFCO, globalni strokovnjak na področju dobavne verige in vodilni na področju avtomobilske logistike, je danes objavila prevzem podjetja Chronotruck, podjetje, ki povezuje špediterje in prevoznike prek inovativne digitalne platforme. Ta pridobitev podpira strategijo GEFCA za spodbujanje novih tehnologij za izboljšanje uporabniške izkušnje in ponudbo popolnoma digitaliziranih storitev za zadovoljevanje potreb sedanjih in prihodnjih logističnih ekosistemov.

Podjetje Chronotruck, ki je bilo ustanovljeno leta 2016, želi podjetjem ponuditi najboljšo platformo za naročanje pošiljk in hkrati zmanjšati število praznih prevozov za prevoznike. Chronotruck podjetjem ponuja dostop do najbližjih prevoznikov in inovativen portfelj digitaliziranih storitev, vključno s sistemom takojšnjih ponudb, geo sledenjem (geotracking), dokazilom o dostavi in e-izdajanjem računov. Prevoznikom digitalna platforma ponuja priložnost za optimizacijo tokov z uporabo bližnjih tovorov in tako zagotovi, da tovornjaki vozijo polno napolnjeni. Do danes Chronotruck uporablja več kot 9.000 strank.

GEFCO v to novo vezo prinaša dobro znanje in izkušnje v obsežni in integrirani logistiki, Chronotruck pa zagotavlja agilnost, tehnično znanje in dostopnost za spodbujanje inovativnosti skozi celotno pot strank. Chronotruck bo ostal neodvisen pravni subjekt in blagovna znamka znotraj podjetja GEFCO.

Luc Nadal, generalni direktor GEFCA je komentiral: »Z veseljem pozdravljamo zaposlene v Chronotrucku in inovativne rešitve, ki bodo dopolnili vse večji portfelj prilagodljivih in pametnih storitev GEFCA. Strokovno znanje Chronotrucka nam bo pomagalo doseči spremembe v procesih naših strank in izboljšati njihove izkušnje skozi digitalizacijo. Naše partnerstvo bo pripomoglo tudi k zmanjšanju našega okoljskega odtisa in zagotovilo, da tovornjaki delujejo s polno zmogljivostjo.“

»To je odlična priložnost za Chronotruck,« je izjavil Rodolphe Allard, direktor podjetja Chronotruck. »Danes Chronotruck večinoma deluje v Franciji, vendar se veselimo izkoriščanja močne mreže GEFCA, močne geografske prisotnosti in dostopa do novih strank, od potrošniškega blaga do industrijskih proizvajalcev. Prepričan sem, da bo združitev naših moči ustvarila vrhunsko rešitev za špediterje in prevoznike, ki bo dodala resnično vrednost. ”

SKUPINA GEFCO
GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 13.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje pametne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net

STIKI ZA MEDIJE
Tomaž Mihelin Ritlop
SPEM Komunikacije za GEFCO
T: 02 228 44 34; M: 041 737 087
tomaz.ritlop@spem.si Mag. Vasja Košuta
GEFCO, sales and markering manager
Suspendisse lectus
T: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04
vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian
GEFCO, M&C Coordinator
Central Europe – Balkans – Middle East
T: +40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17
olena.slobodyan@gefco.net

10. 7. 2019

Avtor

Uredništvo