Družabno, Splošno, Šport

LIPICANCI NAVDUŠILI NA PRESTIŽNEM FESTIVALU MARBACH CLASSICS V NEMŠKEM BADEN WÜRTEMBERGU – DVE RAZPRODANI PREDSTAVI Z WURTEMBERŠKIM FILHARMONIČNIM ORKESTROM

Najlepši beli lipicanci iz Kobilarne Lipica so pretekli konec tedna navdušili nekaj tisoč obiskovalcev jubilejnega 10. festivala Marbach Classics v nemški državni kobilarni Marbach, ki je tudi najstarejša kobilarna na svetu, ustanovljena leta 1514.

Štirje čudoviti beli žrebci so se predstavili v točki šolska kvadrilja, navdušen aplavz pa je prejel tudi visoko izšolan lipicanec, ki je izvedel najzahtevnejše figure klasične dresure le na dolgih vajetih, brez jahača v sedlu. Lepoto, eleganco in ponos lipicancev je v nepozabnem večeru presežkov pospremil Würtemberški filharmonični orkester pod taktirko dirigenta Fawzija Haimora, ki so se mu pridružili solisti opere iz Kölna in gostitelji – konjeniki kobilarne Marbach.

Po nastopih 5. in 6. julija je navdušen odziv občinstva, skupaj s pohvalami organizatorjev, pospremil ekipo lipiških jahačev in lipicancev na njihovi poti domov, kamor so prispeli v nedeljo. Po gostovanju v sončni Cordobi, kjer so nastopili maja, in operi Aida, v kateri so se pridružili odprtju 67. Ljubljana Festivala, so lipicanci iz Kobilarne Lipica tako znova postali odlični ambasadorji slovenskega konjeništva, kulture in umetnosti.

Več informacij: www.marbach-classics.de

Foto: Thomas Warnack / Marbach Classics

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e: pr@lipica.org | w: www.lipica.org

10. 7. 2019

Avtor

Uredništvo