Splošno

Parketarji obnovili tla v Vrtcu Ptuj

Ljubljana, 9. julij 2019 – Minuli petek in soboto se je v Vrtcu Ptuj odvila tradicionalna, že enajsta donatorska akcija obnove parketnih površin. Svoje moči so združili parketarji, člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, in podjetje HGtrade ter prenovili kar 260 m2 parketnih površin z okolju prijaznimi laki v šestih igralnicah Vrtca Ptuj.

Člani Sekcije polagalcev talnih oblog pri OZS pri akciji sodelujejo že od samega začetka. Dogodka se je letos udeležil tudi predsednik OZS Branko Meh in poudaril pomen tovrstnih humanitarnih akcij: »Obrtniki in podjetniki z veseljem sodelujemo pri različnih humanitarnih akcijah in pomagamo tam, kjer lahko. Pogosto priskočimo na pomoč ljudem, ki se znajdejo v stiski ali jih prizadenejo naravne nesreče. Poleg akcije parketarjev vsako leto organiziramo tudi humanitarno akcijo slikopleskarjev.«

Za uspešno izpeljano akcijo so zaslužni sekretar sekcije Miran Rade, predsednik sekcije Stanko Srša, ki je sodeloval tudi pri obnovi, ter deset preostalih parketarjev: Tomaž Šilak s.p. iz Markovcev, Parketarstvo Twin Zlatko Vozlič s.p. iz Pristave pri Mestinju, Stanislav Petrovič s.p. iz Ptuja, Boris Mahne s.p. iz Šoštanja, Franc Ribič s.p. in Matej Ribič s.p. iz Kamnice, Igor Šuštar s.p. iz Kamnika, Asmir Halilović s.p. iz Krškega, Andrej Grandovec s.p. iz Šentvida pri Stični ter Robert Horvat s.p. iz Mačkovcev.

V vrtcu so obnovo parketnih površin sprejeli z navdušenjem. Ravnateljica Vrtca Ptuj Marija Vučak je ob tem povedala: »Takšnih projektov je vedno manj, zato smo izjemno hvaležni, da je bil letos za prenovo tal izbran naš vrtec. Celoten projekt za seboj nosi močno sporočilo o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in prostovoljnega dela ter nedvomno predstavlja dober zgled našim otrokom. Po zaslugi prenovljenih tal bodo v novem šolskem letu naši otroci deležni kakovostnejšega bivanja v vrtcu, kar bo prispevalo tudi k boljšemu počutju ter zadovoljstvu otrok, staršev in vseh zaposlenih.« Projekt je pozdravila tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

»V podjetju HGtrade smo ponosni, da ima naša donatorska akcija vsako leto širši pomen. V enajstih letih odkar vodimo akcijo, so novo podobo dobile igralnice vrtcev po vsej Sloveniji. Z veseljem podpiramo projekte, ki so plod sodelovanja med posamezniki in dokazujejo, da lahko z malo truda naredimo velike spremembe. Ko gre za vrtce se tudi parketarji z veseljem odzovejo, kljub višku sezone v tem času,« pa je dejal Tomaž Založnik, direktor podjetja HGtrade.

Za dodatna pojasnila ali fotografije smo vam na voljo. Avtor fotografij v priponki je Miran Rade.

Mira Črešnar

Vodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

Celovška 71, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 58 30 823, 580 30 501

M: +386 (0)41 936 844

E: mira.cresnar@ozs.si | www.ozs.si

10. 7. 2019

Avtor

Uredništvo