Splošno, Šport

Velenjske predstavnike sprejel župan mesta Ufa

Ufa

Velenje, 12. julij 2019 – Delegacijo Mestne občine Velenje, ki spremlja velenjske športnike na 53. poletnih mednarodnih igrah šolarjev, je sprejel tudi gostitelj iger, župan milijonskega mesta Ufa v Baškiriji v Rusiji. Vodja Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Drago Martinšek je županu v imenu delegacije predal darilo, kipec Nabiralka zvezd velenjskega umetnika Črta Valenčaka. Mesto Ufa je podobno kot Velenje v zadnjih šestdesetih letih doživelo urbanističen razcvet, kar se je zdelo zanimivo tudi gostiteljem.

Naši športniki so se včeraj odlično odrezali v kategoriji težavnostnega plezanja. Gaja Štalekar je osvojila bronasto, Lovro Črep pa zlato medaljo.

Ekipo, ki jo sestavlja 18 športnikov in 4 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje. Na igre bodo odpotovali atleti in atletinje: Sebastjan Turinek, Tijan Skaza, Gal Golob, Kristjan Bah, Manca Cesar, Hana Marovt, Tinkara Miklavžin in Maša Goršek skupaj s trenerko Natalijo Bah, judoist in judoistki: Jaka Tevž, Eva Ciglar in Sara Budinski skupaj s trenerjem Aljažem Slatnarjem, plavalci in plavalke: Žan Skledar, Luka Ačimović, Sara Navodnik in Ema Jovan s trenerjem Markom Krstićem ter plezalca in plezalka: Bine Maher, Lovro Črep in Gaja Štaleker skupaj s trenerjem Damjanom Maherjem.

S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.200 mladimi športniki starimi od 12 do 15 let iz 85 mest in 30 držav sveta. Igre potekajo do nedelje, 14. julija.

Pošiljamo nekaj fotografij.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

12. 7. 2019

Avtor

Uredništvo