Turizem

Slovenija osrednji partner na festivalu Ulisse Fest

Slovenija se že tretje leto predstavlja na zelo priljubljenem italijanskem festivalu Ulisse Fest, namenjenemu splošni javnosti v organizaciji Lonely Planeta. Festival se bo odvijal med 11. in 14. julijem v strogem centru mesta Rimini. Glavna gostja današnjega večera bo ambasadorka slovenskega turizma Tina Maze.

Lani so na festivalu v treh dneh gostili več kot 35.000 obiskovalcev, ki so prisostvovali preko 60 dogodkom, koncertom, panelom in predavanjem, na katerih je nastopilo več kot 120 udeleženih z vsega sveta. Skupni medijski doseg festivala pa je presegal 2,5 milijona.

“Zakaj potujemo?” je vprašanje, ki zaokroža tematiko tretjega festivala. “Zakaj potuješ? Kakšna je lepota potovanja? Kako hitro bi morali potovati? Ali množični turizem res škoduje lokalnim kulturam? Ali obstajajo kraji, ki jih je treba izključiti iz poti zaradi nedemokratičnih oblik vlade?” To so le nekatera od vprašanj, ki bodo zaznamovala tridnevno srečanje in predavanja.

Slovenija je glavni destinacijski partner festivala in bo tako svojo turistično ponudbo predstavila v osrednjem delu festivala v starem mestnem jedru. V petek, 11. julija, ob 15. uri bo na sporedu predavanje »Kako komunicirajo destinacije?« na katerem bo nastopil vodja predstavništva STO v Italiji, Aljoša Ota, v panelu skupaj z vodji predstavništev iz Abu-Dhabija, Jordanije, Norveške in Emilie-Romagne. Sledil bo glavni otvoritveni panel ob 18:30, kjer bo glavna gostja večera in ambasadorka slovenskega turizma Tina Maze.

Panel pod imenom »Potovati za šport« bo vodil Luca Corsini, panela pa se bosta udeležila Tina Maze in Davide Cassani. Po otvoritvenem panelu bo ustanovitelj Lonely Planeta Tony Wheeler spregovoril in skušal odgovoriti na glavno temo festivala, »Zakaj potujemo« v spremstvu Carla Petrini, ustanovitelja gibanja Slow Food. Ob otvoritvenem panelu bodo v degustacijskem paviljonu postregli odlična slovenska vina iz Vipavske Doline in Brd.

Sledila bo gala večerja za novinarje, nastopajoče, sodelujoče institucije in poslovne partnerje. Slovenija se bo predstavila s pogostitvijo slovenskih vin iz Vipavske Doline in Brd. V soboto in nedeljo se bo vrstilo več kot 60 dogodkov na različne tematike, celotni program si lahko ogledate na sledečem linku.

Festival se bo zaključil v nedeljo zvečer ob zaključnem koncertu, letos organizatorji pričakujejo preko 40.000 obiskovalcev.

 

Kontakt za objavo TTA novic

mag. Livija Kovač Kostantinovič
vodja korporativnega PR

15. 7. 2019

Avtor

Uredništvo