Družabno, Kultura, Splošno

DANES OTVORIMO 15. EDICIJO GROSSMANNOVEGA FESTIVALA + AKREDITACIJE

Prvi dan 15. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se bo začel s projekcijo napetega nemškega trilerja Poslednji stanovalec ob 16. uri v Kinu Kulturni dom, ob 18ih pa se odprejo vrata Galerije Ante Trstenjak, ki letos gosti razstavo 15 let Grossmannovega

festivala. Ob 19ih se nam bodo na ljutomerskem Glavnem trgu predstavili vinarji, ki s svojimi vini tekmujejo za naziv vinskega šampiona Hudi maček.

 

Ob 20ih si bomo v Kinu Kulturni dom ogledali otvoritveni film Gospodov glas, madžarsko znanstvenofantastično poslastico, ob 22ih pa švedsko psihološko grozljivko Črni krog s častno gostjo Christino Lindberg in Rickardom Gramforsom, avtorjem glasbe in koproducentom. Na Glavnem trgu bo ob 21. uri uprizorjena predstava Čarovnica iz črnega lesa, v Kinu na prostem Mestna hiša pa nas čaka prvi blok filmov, ki se potegujejo za Melies d’argent – nagrado za najboljši evropski fantastični kratki film. Sledila bosta glasbena dokumentarca Bend vs brend in Kameleoni – Beatlesi nekdanje Jugoslavije iz tekmovalnega programa Hrupni maček.

 

Za konec nas čakata še koncert glasbe Franka Sinatre ob 22.30 na Mitrinem odru pod javorji in Zombi karaoke ob 23.55 v Kranerjevi kleti.

 

Letošnji Grossmannov festival, ki bo potekal od 16. do 20. julija v Ljutomeru in Ormožu, bo ljubiteljem žanrske kinematografije ponudil rekordnih 35 celovečernih filmov, 12 dokumentarcev in 43 kratkih filmov iz 38 držav. Festival se je uveljavil kot eden najpomembnejših žanrskih filmskih festivalov v vzhodni in južni Evropi, letos je bil uvrščen na seznam 30 najboljših žanrskih festivalov na svetu po izboru ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane neodvisne filmske revije na svetu. Tudi tokrat vabi na ogled številnih filmskih projekcij in dogodkov, povezanih s filmom.

 

Čaka nas bogat spremljevalni program s subkulturno tržnico, predstavami, razstavami in delavnicami, ki ponujajo aktivno sodelovanje obiskovalcev (Mala delavnica groze, Mala delavnica maske in posebnih učinkov, Grossmannove filmarije in zombarije za otroke). Ob naših stalnih tekmovalnih kategorijah, ki jih priporoča Hudi maček, se bomo ozirali tudi v preteklost z retrospektivami častnih gostov Sama Firstenberga in Christine Lindberg. Številni mednarodni filmski in vinski gostje bodo na voljo za klepet v živo.

 

Za več informacij obiščite našo spletno stran:

http://www.grossmann.si/

Press kit:

https://bit.ly/2NNiPIK

 

Še vedno se lahko akreditirate s povratnim sporočilom ali na telefonski številki 051 250 037. Sporočite svoje ime, medij, čas, ko nameravate priti in področje festivala, ki vas najbolj zanima.

 

Eva Žgajner
051 250 037
16. 7. 2019

Avtor

Uredništvo