Gospodarstvo

Vodstvi obeh zbornic enotni glede čim hitrejšega reševanja problematike prevoznikov

Ljubljana – Vodstvo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), vodstvo Hrvaške obrtne zbornice (Hrvatska obrtnička komora, HOK) ter predstavniki obeh sekcij za promet so se sestali glede problematike pretočnosti mejnih prehodov. Obe vodstvi sta si enotni za čim hitrejšo rešitev problematike.

Sestali so se predsedniki obeh zbornic in predstavniki prevoznikov, s ciljem čim hitrejšega pretoka skozi mejne prehode slovenskih in hrvaških prevoznikov. Zaprtje mejnih prehodov je politično vprašanje, ki ima za posledico visoke stroške za gospodarstvo ene in druge države. Vodstva obeh zbornic zahtevajo od obeh vlad hitro reševanje problemov, prvenstveno zahtevajo, da se čim prej sestane meddržavna mešana komisija, v kateri bodo predstavniki slovenskih in hrvaških prevoznikov ter predstavnikov policije obeh držav.

Poudarili so, da morajo imeti slovenski in hrvaški prevozniki možnost koristiti vse mejne prehode, ne glede na mesto naklada.

»Interesi slovenskih in hrvaških prevoznikov so skupni, zato morata transport in dobava med obema gospodarstvoma potekati nemoteno«, so še zaključili predsedniki obeh zbornic na sestanku.

Obe zbornici bosta posredovali svojim vladam zahtevo za čim hitrejšo rešitev problematike prevoznikov.

 

Odnosi z javnostmi OZS

17. 7. 2019

Avtor

Uredništvo