Tehnologija

Samsung začenja z množično proizvodnjo prvih 12-gigabitnih LPDDR5 DRAM rešitev za premium pametne telefone

 

Foto: Samsung

Novi Samsung 12-gigabitni LPDDR5, ki temelji na najnovejšem mobilnem DRAM standardu, povečuje potencial 5G funkcij in funkcij umetne inteligence pri naslednjih modelih pametnih telefonov

SEUL, Koreja — 25. julij 2019 — Samsung Electronics, svetovno vodilna družba na področju napredne pomnilniške tehnologije, začenja z množično proizvodnjo prvih 12-gigabitnih LPDDR5 DRAM rešitev, ki so optimizirane za 5G funkcije in funkcije umetne inteligence pri pametnih telefonih. Novi mobilni pomnilnik bo na voljo pet mesecev po napovedi množične proizvodnje 12-gigabajtnih LPDDR4X in krepi portfelj pomnilnikov družbe Samsung. Samsung bo z množično proizvodnjo 12-gigabajtnih LPDDR5 rešitev, ki so sestavljene iz osem 12-gigabitnih čipov, začel v tem mesecu, kar je odgovor na vse večje povpraševanje po višjih zmogljivostih pametnih telefonov.

“Z množično proizvodnjo 12-gigabitnih LPDDR5, ki temeljijo na najnovejši 10-nanometrski tehnologiji družbe Samsung, bomo omogočili nadaljnji razvoj pametnih telefonov s 5G podporo za uporabnike po vsem svetu,” je povedal Jung-bae Lee, izvršni podpredsednik za DRAM izdelke in tehnologijo pri družbi Samsung. “Samsung si še naprej prizadeva za hitro uvajanje tehnologij mobilnih pomnilnikov naslednje generacije, ki zagotavljajo večjo zmogljivost pametnih telefonov, in tako spodbuja nadaljnji razvoj na trgu mobilne tehnologije.”

Novi Samsung DRAM bo zahvaljujoč najvišji hitrosti in najboljši energetski učinkovitosti omogočil pametnim telefonom naslednje generacije, da v celoti izkoristijo 5G zmogljivosti. Poleg tega omogoča tudi popolno uporabo funkcij umetne inteligence, kot je na primer snemanje visokokakovostnih videoposnetkov z manj porabe energije.

Pri hitrosti obdelave podatkov pri 5.500 megabitov na sekundo (Mb/s) je 12-gigabitni LPDDR5 približno 1,3-krat hitrejši od prejšnje verzije pomnilnika (LPDDR4X, 4.266 Mb/s), ki se trenutno uporablja v najzmogljivejših pametnih telefonih. Ravno tako novi 12-gigabitni LPDDR5 porabi do 30 odstotkov manj energije kot njegov predhodnik, kar je posledica uporabe novega vezja z izboljšano funkcijo merjenja tempiranja, usposabljanja in nizke porabe, kar zagotavlja stabilno delovanje tudi pri zelo veliki hitrosti.

Da bi bolje upravljali proizvodno zmogljivost z večjo prilagodljivostjo, Samsung razmišlja o premestitvi svoje proizvodnje 12-gigabitnega LPDDR5 v Pyeongtaek (Koreja). Po uvedbi 12-gigabitnega LPDDR5 DRAM, bo Samsung v naslednjem letu razvil tudi 16-gigabitni LPDDR5, da bi dodatno utrdil svojo konkurenčno prednost na globalnem trgu pomnilnikov.

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

26. 7. 2019

Avtor

Administrator