Splošno

Gondola junija prvič pridelala več prihodkov kot stroškov

 

 

Maribor, 29. 7. 2019 – Prvi del letošnje poletne sezone na Mariborskem Pohorju so zaznamovali zelo dobri rezultati na različnih področjih. V primerjavi z letom prej se je občutno povečalo število kolesarjev v Bike parku Pohorje, prav tako pa nas veseli porast skupnega števila potnikov na krožni kabinski žičnici Pohorski vzpenjači. Pri delovanju te smo v juniju dosegli še posebej spodbuden mejnik.

 

V omenjenem mesecu so namreč prvič, odkar s krožno kabinsko žičnico upravlja podjetje Marprom, prihodki od prodaje vozovnic zanjo v poletnem času presegli stroške obratovanja žičnice. Posledično to pomeni, da za opravljanje javne službe prevoza s krožno kabinsko žičnico za junij, ko je prepeljala skoraj 25.600 potnikov, ne bo potrebna subvencija Mestne občine Maribor.

 

Skupno število potnikov na krožni kabinski žičnici od začetka letošnjega aprila do danes znaša že blizu 62.000, medtem ko se je lani v tem času ustavilo pri nekaj več kot 53.000. Letošnji porast je tudi posledica zelo dobrega obiska v Bike parku Pohorje, ki je v tokratni sezoni odprl vrata že 8. marca. Od takrat do danes smo prodali okrog 5600 različnih vozovnic za Bike park (vključno z vozovnicami za evropski in svetovni pokal v gorskem kolesarstvu), lani v tem času pa nekaj več kot 3000. Ob tem v kolesarskem parku, kjer smo letos uredili nekaj novih odsekov prog, tudi v nadaljevanju poletne sezone in v jesenskem času pričakujemo pozitivne rezultate.

 

Ti ne nazadnje dokazujejo, da je bila naša odločitev za vlaganje v razvoj kolesarske infrastrukture na Mariborskem Pohorju pravilna. Gorsko kolesarstvo je eden od športov, ki so v svetu v največjem porastu, zato tudi pri nas predstavlja zelo pomemben segment poletne ponudbe. Naš cilj je, da kolesarjem ponudimo čim več urejenih prog, ne samo znotraj Bike parka, temveč tudi ostalih legalnih kolesarskih poti med Bellevuejem in Arehom, namenjenih rekreativnim vožnjam tako navzgor kot navzdol.

 

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.: +386 (0)5 918 04 81

M.: + 386 (0)41 775 866

W: www.marprom.si

W: www.visitpohorje.si

30. 7. 2019

Avtor

Administrator