Šport

Maticu Hrenu srebrna medalja naUniverzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerliftingu

Foto: PLZS

Matic Hren (24), član ŠD Thorium in študent Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru, je kot edini predstavnik slovenskih univerz uspešno nastopil na Univerzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerlfitingu. V kategoriji do 120 kg je z dvignjenimi 730 kg dosegel 2. mesto in za 5 kg izboljšal lasten državni rekord v seštevku.

Med 22. in 27. julijem je v Tartuju v Estoniji potekal Univerzitetni svetovni pokal v klasičnem powerlifitngu. Po izjemno uspešnem nastopu slovenske odprave štirih tekmovalcev na lanski izvedbi tovrstnega tekmovanja, ko sta na zmagovalni oder stopila Katja Babič in Vid Leskovar, jeMatic Hrenlansko 4. mesto uspel nadgraditi ssrebrno medaljo. Z dvignjenimi 730 kg je osvojil 2. mesto v skupnem seštevku kategorije do 120 kg. Dvigi 255 kg počepa (3. mesto), 180 kg potiska s prsi (2. mesto) in 295 kg mrtvega dviga (2. mesto) so mu prinesli še tri medalje v posameznih disciplinah in izboljšana lastna državna rekorda v seštevku in potisku s prsi v kategoriji do 120 kg.”Ob raznoliki udeležbi na letošnjem svetovnem pokalu mi je uspel cilj, ki sem si ga zadal – osvojiti stopničke v skupnem seštevku v moji kategoriji.Vse se je zgodilo tako hitro, da sploh nisem imel časa razmišljati, zato sem še toliko bolj vesel, da kot predstavnik Univerze v Mariboru domov prinašam pest odličij.”je povedal Hren, ki je bil zelo zadovoljen z doseženo uvrstitvijo, nekoliko manj pa z dvignjeno težo: “Zaradi nizkega števila tekmovalcev v najtežjih kategorijah in izostanka dveh madžarskih predstavnikov je tekmovanje potekalo zelo hitro in vsi nastopajoči smo se z osebnega vidika morali zadovoljiti z malce slabšimi dvigi.”V njegovi kategoriji je sicer slavil Litvanec Stasiulis (815 kg, Univerza Mykolas Romeris), tretji je bil Dan OLeary (720 kg, Univerza v Exeterju). Med dekleti so ekipno potočkah, ki jih prinesejo uvrstitve posameznikov, slavile prav predstavnice univerze iz Ohia (ZDA) pred univerzo iz Glasgowa (UK), med moškimi je bila najboljša univerza iz Midlanda (ZDA) pred predstavniki Debreceni Egyetem (MAD). Skupaj je nastopilo več kot 200 tekmovalcev in tekmovalk z več kot 50 univerz s celega sveta.Poleg vse večje udeležbe na vsakoletnem svetovnem pokalu na lepo prihodnost powerliftinga za študente nakazuje uvedba univerzitetnega evropskega pokala, ki bo prvič potekalo marca prihodnje leto v Franciji, in sklenjen dogovor mednarodne powerlfiting zveze IPF s svetovno študentsko športno zvezo FISU o organizaciji prvega Univerzitetnega svetovnega prvenstva leta 2022.Celotno poročilo si lahko preberete napovezavi.Rezultati (moški)Rezultati (ženske)

Na pripetih fotografijah:Matic Hren (na fotografiji s podelitve levo) je z dvignjenimi 730 kg osvojil 2. mesto v skupnem seštevku kategorije do 120 kg. Vse foto: IPFZa vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovuinfo@powerlifting.si, spremljate pa nas lahko tudi na družbenih omrežjihFacebookinInstagramz močnimi pozdravi,PLZS

30. 7. 2019

Avtor

Administrator