Finance

LR Kitajska in ZDA še naprej spodbujata potovanje po svetu

 

 

Globalni indeks najbolj obiskanih mest glede na državo izvora, ki ga predstavlja družba Mastercard,  razkriva izjemen porast števila obiskovalcev iz LR Kitajske

 

Ljubljana – 1. avgust 2019 – Popotniki iz Ljudske Republike Kitajske po svetu potujejo v doslej še ne videnem številu, kar odražajo tudi številke v najnovejši izdaji Globalnega indeksa najbolj obiskanih mest podjetja Mastercard. Poročilo z naslovom Global Destination Cities Index: Origins, ki se osredotoča na državo izvora mednarodnih popotnikov, razkriva, da je LR Kitajska iz 7. mesta leta 2009 napredovala na 2. mesto in po številu mednarodnih popotnikov zaostaja le za Združenimi državami Amerike.

 

Globalni indeks najbolj obiskanih mest glede na državo izvora popotnike rangira glede na njihovo domovino in najbolj priljubljene destinacije. Podatki Svetovnega sveta za potovanje in turizem kažejo, da je bila ta panoga v letu 2018 vredna 8,8 bilijona dolarjev in zaposlovala 319 milijonov turističnih delavcev. Lokalnim oblastem podatki indeksa Mastercard ponujajo informacije za sprejemanje odločitev, s katerimi bodo kar najbolje pritegnili in izpolnili potrebe popotnikov iz vsega sveta.

 

Po številu obiskovalcev glede na državo izvora, so letos na prvem mestu ZDA, ki jim sledijo LR Kitajska, Nemčija, Združeno kraljestvo in Francija. Prav tako je skokovito naraslo število turistov po celotni azijsko-pacifiški regiji – Republika Koreja in Tajvan, ki se deset let nazaj nista nahajali v prvi deseterici, sta se zavihteli na 6. oz. 10. mesto. Prvo deseterico držav glede na izvor popotnikov tako sestavljajo:

 

  1. Združene države Amerike
  2. Ljudska Republika Kitajska
  3. Nemčija
  4. Združeno kraljestvo
  5. Francija
  6. Republika Koreja
  7. Japonska
  8. Kanada
  9. Ruska Federacija
  10. Tajvan

 

Najbolj popularne urbane destinacije za popotnike

 

RANGDRŽAVA IZVORA1. MESTO2. MESTO3. MESTO
1Združene države AmerikeCancun, MehikaToronto, KanadaLondon, Združeno kraljestvo
2Ljudska Republika KitajskaBangkok, TajskaSeoul, Republika KorejaTokijo, Japonska
3NemčijaPalma de Mallorca, ŠpanijaBolzano, ItalijaTiroler Unterland, Avstrija
4Združeno kraljestvoPalma de Mallorca, ŠpanijaPariz, FrancijaDublin, Irska
5FrancijaLondon, AnglijaMarakeš, MarokoBarcelona, Španija
6Republika KorejaOsaka, JaponskaHokkaido, JaponskaTokijo, Japonska
7JaponskaTaipei, TajvanSeoul, Republika KorejaBangkok, Tajska
8KanadaWashington D.C., ZDALas Vegas, ZDANew York, ZDA
9Ruska FederacijaAntalija, TurčijaPataja, TajskaPhuket, Tajska
10TajvanTokijo, JaponskaHokkaido, JaponskaOkinava, Japonska

 

 

Najbolj popularne destinacije glede na državo izvora

 

RANGDRŽAVA IZVORA1. DRŽAVA2. DRŽAVA3. DRŽAVA
1Združene države AmerikeMehikaKanadaItalija
2Ljudska Republika KitajskaTajskaJaponskaZdružene države Amerike
3NemčijaItalijaŠpanijaAvstrija
4Združeno kraljestvoŠpanijaZdružene države AmerikeIndija
5FrancijaŠpanijaZdružene države AmerikeZdruženo kraljestvo
6Republika KorejaJaponskaLjudska Republika KitajskaVietnam
7JaponskaZdružene države AmerikeLjudska Republika KitajskaTajvan
8KanadaZdružene države AmerikeMehikaIndija
9Ruska FederacijaTurčijaTajskaTunizija
10TajvanJaponskaRepublika KorejaTajska

 

 

»Globalni indeks najbolj obiskanih mest družbe Mastercard lokalnim turističnim organizacijam in podjetjem omogoča poglobljen vpogled v načrtovanje in promocijo turističnih zmogljivosti, saj ponuja dodatne informacije o potrošnji popotnikov glede na njihovo državo izvora,« je dejala Diana Robino, višja podpredsednica za turistična partnerstva pri podjetju Mastercard. »Ob ustrezni organizaciji lahko potovanja in turizem predstavljajo katalizator za rast in koristijo tako obiskovalcem kot ciljnim destinacijam. Mastercard je svoje znanje in tehnologijo zavezan uporabljati na način, ki bo mestom in destinacijam omogočil izkoristiti te priložnosti.«

 

Mastercard v svoji vlogi ključnega tehnološkega partnerja za globalno potovalno in turistično panogo ponuja komplete rešitev za vpogled v turistične številke, kot so platforma Tourism Insights, digitalna identiteta, rešitve za plačila in varnost ter svetovanje glede upravljanja z obiskovalci ter infrastrukturo na sami destinaciji. Povedano na kratko, Mastercard turističnim partnerjem pomaga bolje razumeti vzorce potrošnje in ponuditi bolj povezane ter vključujoče izkušnje.

 

Uspešno soočanje z izzivi globalnega turizma predstavlja prevelik zalogaj za eno samo organizacijo, panogo ali vlado. Združevanje virov iz različnih panog in sektorjev – javnega in zasebnega – ustvarja inovacije in bolj trajnostne rešitve, omogočene z uporabo celovitega vpogleda v trenutno pereča vprašanja.

 

Tu predstavljeno poročilo predstavlja izvleček iz širšega Globalnega indeksa najbolj obiskanih mest, ki bo v celoti predstavljeno kasneje letos.

 

O indeksu Mastercard Global Destination Cities Index

 

Globalni indeks najbolj obiskanih mest družbe Mastercard razvršča 200 mest na podlagi podatkov tretjih oseb in lastne analize, pri čemer upošteva skupno število mednarodnih prenočitev in potrošnjo obiskovalcev v ciljnih mestih v letu 2018 ter obenem vsebuje napovedi glede rasti števila obiskovalcev in popotnikov.

 

 

Najbolj popularne destinacije glede na državo izvora so izbrane na podlagi skupnega števila prenočitev tujih turistov v destinacijah, ki jih zajema celotni Globalni indeks najbolj obiskanih mest.

 

Indeks ne vključuje podatkov o turistih iz LR Kitajske in posebnih administrativnih območji Hong Kong SAR in Macau SAR.

 

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je družba za globalna plačila in tehnologijo. Upravlja najhitrejšo svetovno mrežo obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe Mastercard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse. Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na Engagement Bureau.

Spremljajte tudi Mastecard Slovenia Facebook in Instagram stran.

1. 8. 2019

Avtor

Administrator