Tehnologija

NAJNOVEJŠE IZ PRODUKCIJE VIVE STUDIOS – T. REX: SKELETON CREW ODSLEJ NA VIVEPORT INFINITY

Foto: HTC

VIVE nadaljuje sodelovanje z Ameriškim prirodoslovnim muzejem in tako lahko T. Rex: Skeleton Crew sedaj doživite v udobju domačega kavča 

VIVE Studios, HTC VIVE pobuda za razvoj VR vsebine in objav ter VIVE Arts s ponosom sporočata, da je najnovejša interaktivna in izobraževalna igra T. Rex: Skeleton Crewodslej na voljo na Viveport. Nastala je v sodelovanju s prirodoslovnim muzejem v New Yorku, ki velja za eno najbolj uglednih znanstvenih, kulturnih in izobraževalnih ustanov na svetu. Gre za domačo različico razstave T-Rex: The Ultimate Predator, ki je prek serije modelov v naravni velikosti, interaktivnih eksponatov in integracije z virtualno resničnostjo, v muzeju na ogled do 9. avgusta 2020.

To interaktivno in poučno virtualno izkušnjo je razvilo podjetje Immersion, uporabnika pa vabi, da rekonstruirajo okostje tiranozavra rexa, ki še vedno velja za največjega in najnevarnejšega plenilca, kar jih je svet kdaj poznal. T. Rex: Skeleton Crew je na voljo za prenos na Viveport Infinity, prvi neomejeni naročniški storitvi za VR,  ter na Viveport store za ceno $4.99.

  1. Rex: Skeleton Crewpostavi igralce v prostor, podoben dvorani v ameriškem prirodoslovnem muzeju, kjer skušajo sestaviti znanstveno natančen 3D model okostja tiranozavra Rexa. Ko je skelet dinozavra dokončno sestavljen, se dvorana spremeni v močvirje, današnjo Montano, ki je bila pred 66 milijoni let T-Rexov dom, in tukaj so igralci priče, kako ta najnevarnejši in največji plenilec vseh časov, pred njihovimi očmi nenadoma oživi.

Domača različica igre za enega igralca predstavlja razširjeno muzejsko verzijo s številnimi dodatki v obliki interaktivnega ogleda razstave, po kateri igralca po newyorški postavitvi na duhovit način popelje kustos in eden vodilnih paleontologov dr. Mark Norell. Igralec bo ob tem spoznal vse dele dinozavra ter s pomočjo zgodovinskih dejstev, arhivskih videoposnetkov, podatkovnih vizualizacij in privlačnih animacij, prišel do številnih novih spoznanj.

»Virtualna resničnost je privlačno področje, ki spremeni našo običajno percepcijo časa in prostora,« je povedala Vivian Trakinski iz Ameriškega prirodoslovega muzeja. »Kot prirodoslovni muzej lahko s pomočjo tovrstne tehnologije našim obiskovalcem omogočimo, da doživijo najbolj fantastična in nedostopna področja narave. V virtualni resničnosti nič ni premajhno, preveliko, prehitro, prepočasno, predolgo ali preveč časovno oddaljeno, da tega ne bi znali ceniti.«

»T. Rex: Skeleton Crew se je izkazal za izjemno priljubljen in interaktiven način, s pomočjo katerega se obiskovalci muzeja povežejo z razstavo T-Rex: The Ultimate Predator, ko 66 milijonov let star ‘kralj dinozavrov’ s pomočjo virtualne resničnosti nenadoma oživi. Komaj čakamo, da bodo ljubitelji dinozavrov po vsem svetu lahko to monumentalno produkcijo Vive Studios končno doživeli v udobju lastnega doma,« je dejal Chris Chin, vodja Vive Studios.

VIVE se s pomočjo VIVE Arts povezuje z nekaterimi najbolj uglednimi kulturnimi ustanovami po svetu. Poleg najnovejšega sodelovanja z Ameriškim prirodoslovnim muzejem se je VIVE z ustvarjanjem umetniških del ter eksponatov v sodelovanju z vodilnimi umetniki, muzeji in kulturnimi ustanovami, uveljavil kot gonilna sila pri spodbujanju digitalnih inovacij v umetnosti in kulturi. Med novejšimi sodelovanji velja izpostaviti pariški muzej Louvre, londonsko galerijo Tate Modern, Narodni muzej v Tajpeju in sodelovanje nabeneškem Biennale d’Arte 2019.

  1. Rex: Skeleton Crewje zdajna Viveport Infinity na voljo za prenos po vsem svetu v angleškem in kitajskem jeziku. Za nove člane Viveport Infinity je od danes na voljo dvotedenska brezplačna poskusna različica, s katero imajo dostop  do neomejenega VR igranja, kot tudi do ostalih ekskluzivnih ugodnosti in vrhunskih vsebin na Viveport Video.

Začnite svoj brezplačen preizkus tukaj: https://www.viveport.com/infinity

Kaj je HTC VIVE?

VIVE je prva virtualna platforma, zgrajena in optimizirana za virtualno resničnost prilagojeno interakcijam v prostoru. Z napredno tehnologijo in najboljšo vsebino v svojem razredu VIVE približal potrošnikom, razvijalcem in podjetnikom ter tako ustvaril najmočnejše VR hardware in software okolje. Okolje VIVE je zgrajeno okoli najboljšega hardwara na trgu, ki ga podpira VIVE X – 100 milijonov dolarjev vredni pospeševalnik VR in tehnologije start-upov, globalna platforma Viveport in trgovina aplikacij, s prvim VR naročniškim modelom, ki je aktiven v 60 državah, VIVE Studios z njihovo pobudo za razvoj VR vsebine in objav.

Za več informacij o VR platformi VIVE, obiščite spletno stran https://www.vive.com.

 

# # #

HTC, HTC logotip ,VIVE, VIVE logotip, Viveport in VIVE Wave so zaščitene blagovne znamke podjetja HTC. Vsa druga imena podjetij in izdelkov so lahko zaščitene blagovne znamke njihovih lastnikov.

 

Brigita Bračko

1. 8. 2019

Avtor

Administrator