Razvedrilni program TV Slovenija je objavil vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2020, EMA 2020. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek spletnega obrazca na povezavi www.rtvslo.si/ema2020, kjer je objavljena vsa dokumentacija in povezave do nje.

Novost so prijave v dveh kategorijah – za novince in za uveljavljene izvajalce. EMA 2020 bo namreč potekala v dveh dejanjih. Že jeseni bo na spletni strani rtvslo.si in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, potekal izbor EMA FREŠ. V slednjo kategorijo skladbe se lahko prijavijo izvajalci, ki na dan 1. februar 2020 še ne bodo dopolnili šestindvajset let in ki bodo do tega dne komercialno izdali največ tri avtorske skladbe.

FREŠ je mlado, novo, drugačno. S projektom EMA FREŠ bomo skušali pritegnili pozornost mlajših glasbenih izvajalcev, ki podajajo in sprejemajo glasbene vsebine prek spleta.

Strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala najboljše, najbolj izvirne, najbolj »freš« skladbe in te se bodo uvrstile na tekmovanje, ki bo jeseni potekalo na naši spletni strani. Dnevno bomo na spletni strani RTV Slovenija in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu pa se bodo najboljši uvrstili na izbor EMA 2020.

Hkrati je objavljeno vabilo tudi za uveljavljene izvajalce. Vabilu se lahko odzovejo vsi, ki bodo do 1. februarja 2020 komercialno izdali več kot tri (3) avtorske skladbe. Med prijavljenimi bo izbirala izključno strokovna komisija.

Volume 90%

zalagasper vabita na Emo 2020