Splošno

Dogodki gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož: Dunaj, Slovaška in Beirut!

03.jpg   Restaurant Sophia interior Kempinski Palace Portoroz Istria Slovenia.jpg

Portorož, Slovenija – 6. avgust 2019: Letošnja jesen bo kulinarično obarvana. Vodja kuhinje restavracije Sophia, Marjo Povšnar, bo gostil tri gostujoče kuharje iz Kempinski hotelov. Gre za šest kulinaričnih dogodkov, v sklopu katerih bodo trije kuharji prevzeli vajeti hotelske kuhinje ter gostom pričarali nepozabno izkušnjo.

 

V sklopu »Kempinski Culinary Tour 2019« v Portorož prihaja z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz Dunaja, gorska pravljica iz Slovaške ter eksotična Libanonska hrana iz Beiruta.

 

31. avgusta ter 1. septembra bo gostoval Chef Miroslav Zamiška iz Grand Hotel Kempinski High Tatras, Slovaška. Kulinarična kariera Chefa Zamiške se je začela v domači Slovaški v mestu Stary Smokovec, kjer je imel v lasti svojo restavracijo. V želji po širitvi znanja in kuharskih obzorij, je chef odšel na delo v Nizozemsko ter Veliko Britanijo. Hitro po vrnitvi v rodno deželo je postal vodja Grand Restavracije v Grand Hotelu Kempinski High Tatras. Svojo filozofijo v kuhinji komentira kot »Kuhanje je kot risanje slik, ki so dobrega okusa« in je znan po svoji igrivosti v jedeh, saj nenehno kombinira različne teksture ter eksperimentira z kombinacijami okusov.

 

14. in 15. septembra prihaja v restavracijo Sophija z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz dunajske restavracije Edvard v obliki Chefa Thomasa Pedeville iz hotela Palais Hansen Kempinski. Rojen v družino hotelirjev je chef Pedevilla že v mladosti našel svojo ljubezen do kulinarike ter je tekom svojega kuharskega izobraževanje deloval v številnih restavracijah širom Evrope, nagrajenih z Michelinovo zvezdo, kot so »Tantris« v Münchenu, »Ikarus« v Salzburgu ter »Vila Joya« na Portugalskem. Njegove južno tirolske korenine so takoj opazne ob pogledu na meni ter po imenih jedi, pri svojih krožnikih pa je znan po tem, da pripravi mešanico alpskega šarma z dotikom Mediterana.

 

28. ter 29. septembra bo v Portorožu gostil izkušen Chef Georges Mansour iz Kempinski Summerland Hotela in Rezorta iz Beiruta, z libanonsko kuhinjo. Nenehno iskajoč popolnost  v svoji kulinariki, je bil Chef Mansour nagrajen s častno diplomo s strani Francoskega gastronomskega instituta ter je znan po tem, da je v svoji karieri pripravil že ogromno konceptov za restavracije, med katerimi njegov zadnji projekt vključuje kombinacijo kuhanja v živo, Kanadske jastoge vrhunske kakovosti ter »signature aged« meso.

 

Cena pet-hodnega doživetja v restavraciji Sophija je EUR 85 na osebo ali EUR 120, z vključeno vinsko spremljavo s strani hotelskega enologa.

 

Rezervacije na 05 692 7000 ali reception.portoroz@kempinski.com

Kontakt za odnose z javnostmi:

Petra Zierer
Marketing & eCommerce Manager
 

Kempinski Palace Portorož
Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

 
www.kempinski.com/portoroz · Kempinski – Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance · gha.com

Virtuoso Member – Specialists in the Art of Travel 

Winner of 2018 Travelers’ Choice Award by TripAdvisor

6. 8. 2019

Avtor

Administrator