Kultura

Mala galerija Banke Slovenije, vabilo na glasbeni dogodek ob razstavi Meje v keramiki, 7. avgust 2019

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 9. julija odprli razstavo z naslovom Meje v keramiki, kjer se s svojimi deli predstavljajo ustvarjalke Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Pri osmih delih štirih umetnic gre za preplet med ustvarjalnostjo, tehnologijo, eksperimentom in voljo ter za razpetost med uporabno in lepo umetnostjo. Keramika je namreč zelo dovzetna za vplive “od zunaj”, tako umetnice raziskujejo odnos med površjem in notranjščino na različne načine in z različnimi tehnikami.

Drugi dogodek ob razstavi bo glasbeni nastop. V sredo, 7. avgusta, ob 18. uri se nam bo namreč predstavil saksofonist, skladatelj in komorni glasbenik Tilen Lebar.

Tilen Lebar je končal študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, pozneje se je na področju kompozicije redno izobraževal na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Trenutno svoj magistrski študij kompozicije nadaljuje na Kraljevem konservatoriju v Haagu na Nizozemskem. Kot skladatelj se je predstavil na festivalih sodobne umetniške glasbe v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Estoniji, Sloveniji in na Hrvaškem. Na področju sodobne izvajalske prakse se je izpopolnjeval in sodeloval z ansambli za sodobno umetniško glasbo. Leta 2017 je za dosežke na področju kompozicije prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na glasbeni dogodek in tudi na ogled razstave, ki bo sicer odprta do 22. avgusta 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

7. 8. 2019

Avtor

Administrator