Splošno

Začetek konca cestninjenja na “Hitri” cesti H2 skozi Maribor

Spoštovani,

Stranka mladih – Zeleni Evrope je v dogovoru z MOM pristopila k reševanju problematike cestninjenja (uporaba zgolj z veljavno vinjeto) na Hitri cesti H2 skozi Maribor.

Žalosti nas, da v 10 letih, odkar obstaja pravna podlaga za prekategorizacijo, nihče tega ni storil, hkrati pa nas v Stranki mladih – Zeleni Evrope veseli, da smo v mesecu dni prišli do odgovora, ki ga dosedanja vodstva MOM niso uspela pridobiti od leta 2009.

Veseli nas, da je bilo MZI zelo odzivno in nam posredovalo konkreten in jasen odgovor, ki nesporno potrjuje naše trditve o neustreznosti kategorizacije, saj v odgovoru MZI državna sekretarka nedvoumno ugotavlja, da je kategorizacija ceste H2 neustrezna.

 

Ustrezna kategorizacija omenjene ceste bo nedvomno pomenila tudi konec cestninjenja, saj zagotovo ne izpolnjuje niti pogojev za izbirno cestninsko cesto.

Z vodstvom MOM bomo v naslednjih dneh razmislili o nadaljnjih korakih ter Vas o tem informirali na skupni tiskovni konferenci, predvidoma v naslednjem tednu.

V prilogi je dopis MZI, ki ga je pripravila državna sekretarka mag. Nina Mauhler, spodaj pa tisti del dopisa, ki potrjuje neustreznost kategorizacije, kot smo ugotovili tudi v Stranki mladih – Zeleni Evrope.

S prenehanjem cestninjenja bo bistveno razbremenjeno mestno jedro in Maribor bo prišel do prepotrebnega dodatnega mostu, ki bo na voljo vsem, ne le tistim, ki imajo vinjeto.

O vseh nadaljnjih korakih Vas bomo še naprej sproti obveščali.

dopissms

Kontakt za dodatna vprašanja in izjave: Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope in mestni svetnik v MOM na igor@jurisic.si ali 041-738094.

S spoštovanjem,

Stranka mladih – Zeleni Evrope.

7. 8. 2019

Avtor

Administrator