Družabno

Imate raje klasične ali modernejše grozljivke?

Foto: AMC

Imate radi grozljivke? Eni se navdušujejo nad bolj klasičnimi, kjer na primer nastopajo zombiji in različne pošasti, spet drugim so ljubše modernejše, kjer so na delu zlobne entitete in gledalce do konca puščajo v napetosti in negotovosti. Ena takšnih je tudi AMC-jeva grozljiva antološka serija Teror: Zloglasni, ki na male zaslone prihaja 15. avgusta ob 22:00. Dogajanje serije se osredotoča na skupnost japonskih Američanov, ki so jih dale ameriške oblasti v času 2. svetovne vojne zapreti v internacijska taborišča, in na vrsto bizarnih smrti, ki jih preganjajo.

Igralec serije Teror: Zloglasni z lastno izkušnjo internacijskega taborišča

Eden izmed glavnih igralcev serije, Georg Takei (Zvezdne steze), je bil tudi sam kot otrok odpeljan v internacijsko taborišče. Ameriški vojaki so njega in njegovo družino pregnali iz lastnega doma samo zato, ker so bili videti kot tisti, ki so bombardirali Pearl Harbor, čeprav sta bila oba njegova starša v Ameriki že rojena. V seriji lahko spremljamo resnično zgodovinsko zgodbo internirane skupnosti japonskih Američanov, ki pa ji je dodan srhljiv, nadnaravni preobrat.

Gre torej za popolnoma drugačno predstavitev te zgodovinske tematike. Ustvarjalci serije pa obljubljajo srhljivo, mistično in morda tudi ezoterično izkušnjo prepredeno s pravim terorjem.

 

 

PETRA KREGAR
Svetovalka

GSM: +386 40 363 052
Email: petra.kregar@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

12. 8. 2019

Avtor

Administrator