Šport

Odbojkarski spektakel na Ljubljanici, napoved dogodka

Foto: OZS

Spoštovani predstavniki medijev,

prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta nekaj edinstvenega, drugačnega, spektakularnega. V okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, bo namreč Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji organizirala prvo mednarodno tekmo v – odbojki na vodni gladini!

V četrtek, 22. avgusta zvečer, bomo tako v Stari Ljubljani, natančneje pod Ribjo brvjo pri lokalu Makalonca v neposredni bližini Tromostovja, priča dogodku, kakršnega doslej v svetu še ni bilo.

Z rečnega nabrežja bomo spremljali tekmo med svetovnimi odbojkarskimi zvezdniki, ki bo potekala na plavajočem igrišču sredi Ljubljanice. Igralna površina bo obrobljena s svetlečimi črtami, ki bodo označevale igralno polje, večerna atmosfera pa bo gledalcem dala občutek, da odbojkarje spremljajo, medtem ko se ti premikajo tik nad vodno gladino.

Gre za edinstveno zasnovo odbojkarskega igrišča, kakršnega doslej še ni bilo. Prepričani smo, da bo dogodek v širšem medijskem prostoru pritegnil veliko zanimanja, tudi zato, ker bodo z nami nekateri nekdanji vrhunski odbojkarji, zdaj pa ambasadorji EuroVolleyja 2019 v vseh štirih državah prirediteljicah.

Na tekmi ambasadorjev se bodo tako na vodni gladini pomerili nekdanji zvezdniki svetovne odbojke Bas Van de Goor (Nizozemska), Guillaume Samica (Francija), Frank Depestele (Belgija) in naš ambasador prvenstva Tomi Šmuc.

Tekmi evropskih zvezdnikov bo sledila tekma uradnih partnerjev EuroVolleyja in dogodka na Ljubljanici, pomerili se bosta ekipi Petrola in Sberbanke, v njihovem imenu pa bodo svoje odbojkarsko znanje prikazali nekateri naši najboljši biatlonci (ekipa Petrol) in smučarski skakalci (ekipa Sberbank).

Za konec spektakularnega večernega dogodka se bodo na Ljubljanici pomerile še nekatere najboljše slovenske ekipe v odbojki na mivki.

Za boljšo predstavo, kako bo izgledala ta edinstvena prireditev, si poglejte v video napovedniku na: https://www.facebook.com/EuroVolley2019SI/videos/342309983382728/.

V prilogi vam pošiljamo tudi natančno časovnico dogodka na Ljubljanici.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za objavo v vašem mediju, prejmite lep pozdrav!

Press EuroVolley 2019e:media.eurovolley2019@odbojka.sim:+386 (0) 41 713 232| m:+386 (0) 40 539 932Odbojkarska zveza SlovenijeVolleyball Federation of SloveniaCelovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

14. 8. 2019

Avtor

Administrator