Tehnologija

Samsung, partner za podporo globalnim ciljem pri Programu ZN za razvoj

Foto: Samsung 

Predstavitev nove mobilne aplikacije in posebnih pripomočkov za osveščanje o ciljih trajnostnega razvoja

 

New York, ZDA – 14. avgust 2019 – Samsung Electronics in Program Združenih narodov za razvoj sta danes oznanila novo partnerstvo za podporo ciljem trajnostnega razvoja, imenovano tudi globalni cilji. Predmet globalnih ciljev so nekateri največji svetovni izzivi, med drugim vprašanja neenakosti, podnebnih in okoljskih težav ter izobraževanja.

Samsung in Program Združenih narodov za razvoj sta združila moči ter uporabnikom Galaxy naprav omogočili, da na se na preprost način združijo pri podpori globalnih ciljev in reševanju težav, ki jim pripisujejo največji pomen. Z novo pobudo bosta Samsung in Program Združenih narodov za razvoj uvedla aplikacijo »Globalni cilji Samsung«, mobilno aplikacijo, ki ima priložene posebne pripomočke ter temelji na izobraževanju in donacijah[1].

»Bolj kot kdajkoli prej imamo potencial, da izkoristimo moč tehnologije za reševanje najbolj perečih svetovnih problemov,« je dejal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »Zaradi našega partnerstva s Programom Združenih narodov za razvoj bodo lahko uporabniki Galaxy naprav enostavno izvedeli več o globalnih ciljih, in to tako, da bo njihovo učenje igralo pomembno vlogo, saj bodo lahko podpirali stvari, ki jim veliko pomenijo. Na ta način bomo skupaj gonilo sprememb.«

Pri podjetju Samsung in Programu Združenih narodov za razvoj menijo, da sta pri reševanju globalnih ciljev ključnega pomena osveščanje in izboljšanje razumevanja izzivov in potencialnih posledic izzivov, ki so jim te cilji namenjeni. Kot dodatni korak pri podjetju Samsung in Programu Združenih narodov za razvoj ponujajo preproste načine, s katerimi lahko posamezniki dajejo prispevke za reševanje izzivov in spodbujajo ukrepe, potrebne za dosego globalnih ciljev.

»Partnerstvo med Programom združenih narodov za razvoj in podjetjem Samsung ne bo uporabljalo le tehnoloških inovacij pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja, temveč bo naslednjo generacijo globalnih državljanov tudi spodbudilo k dejanjem in skupnemu doseganju ciljev,« pravi Achim Steiner, vodja Programa združenih narodov za razvoj. »Le s skupnimi močmi vseh nas, torej privatnega sektorja, civilne družbe in ljudi po vsem svetu, lahko vplivamo na svet in ga spremenimo na bolje.«

Z aplikacijo »Globalni cilji Samsung«, ki je na voljo na pametnih telefonih Samsung Galaxy[2], želi podjetje povečati ozaveščenost in zbrati sredstva za podporo dela Programa Združenih narodov za razvoj po vsem svetu. Poleg tega je podjetje naredilo posebne dodatke, pri katerih bo del dohodkov od prodaje namenil neposrednim donacijam za podporo globalnih ciljev Programa Združenih narodov za razvoj. Ovitek za Galaxy Note10 z oblikovanjem na temo globalnih ciljev in brezžični polnilnik bosta predstavljena na predstavitvi naprave.

Z novo aplikacijo »Globalni cilji Samsung« bodo uporabniki enostavno in učinkovito izvedeli več o vsakem od 17 globalnih ciljev in sodelovali pri manjših pobudah, s katerimi bodo podprli stvari, ki so jim najbolj pomembne. Posamezniki lahko prek aplikacije neposredno donirajo svoj denar za globalne cilje, in sicer prek spletne strani Programa Združenih narodov za razvoj . Uporabniki Galaxy naprav svoj denar enostavno donirajo s klikom na oglase v aplikaciji. Uporabniki Galaxy naprav bodo lahko za globalne cilje donirali 100 odstotkov dohodkov, ki bi jih od oglaševanja prejelo podjetje Samsung.

Aplikacija bo na voljo v 19 jezikih3 in bo prednameščena na Galaxy Note10, medtem ko bo za druge Galaxy pametne telefone za prenos na voljo kasneje. Posebni pripomočki bodo na voljo na spletni strani Samsung.com in izbranih trgovinah Samsung Experience v ZDA in Koreji.

Za več informacij o globalnih ciljih Samsung obiščite https://news.samsung.com/galaxy , www.samsungmobilepress.com ali www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals .

* Vse funkcije in storitve se lahko razlikujejo glede na trg in mobilnega operaterja.

* Vse napovedi in informacije o izdelkih v tem dokumentu, kar brez omejitev vključuje podrobnosti, razpoložljivost ter čas uporabe aplikacij in posebnih izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

O Programu Združenih narodov za razvoj

 

Program Združenih narodov za razvoj sklepa partnerstva na vseh ravneh družbe, in sicer z namenom krepitve narodov ter spodbujanja rasti, zaradi katere so boljša življenja nas vseh. Na terenu v skoraj 170 državah in ozemljih ponujamo globalne perspektive in lokalni vpogled za pomoč pri opolnomočenju in ustvarjanju trdoživih narodov. www.undp.org.

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

[1] Posebni ovitki za Galaxy Note10 in brezžični polnilniki bodo na voljo prek spletnega mesta Samsung.com, konec avgusta pa tudi v izbranih prodajalnah Samsung Experience v ZDA in Koreji.

[2] Aplikacija bo prednaložena na Galaxy Note10, glede na trg pa bo na voljo za prenos na Galaxy S8, Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy Note9, Galaxy S10 in Galaxy A serijo, razen A10s in A20s, in sicer preko Galaxy Store in Google Play od 23. avgusta 2019.

3 Jeziki, v katerih je aplikacija na voljo, so: arabščina, angleščina, francoščina, nemščina, hindujščina, indonezijščina, italijanščina, japonščina, korejščina, malajščina, mandarinščina, poljščina, portugalščina, ruščina, španščina, švedščina, tajščina, turščina in vietnamščina.

14. 8. 2019

Avtor

Administrator