Kultura

Vabilo na predstavitev novih književnih del za otroke

VABILO NA PREDSTAVITEV NOVIH SLIKANIC

V četrtek, 22. avgusta, ob 11. uri v Konzorciju

V letošnjem letu praznujeta svoja življenjska jubileja umetnici, ki sta zaznamovali sleherno otroštvo na Slovenskem: pisateljica in pesnica Svetlana Makarovič in ilustratorka Jelka Reichman. Ob njuni osemdesetletnici smo pri Mladinski knjigi izdali dve slikanici Svetlane Makarovič: pravljico Strašni volkki jo je na svojo željo upodobila Jelka Reichman in s tem zaznamovala njun jubilej, ter legendarno pravljico Potepuh in nočna lučka, ki je zaživela z novimi, nadrealističnimi podobami ilustratorja Petra Škerla.

V družbo jubilantk smo povabili še priljubljeni ustvarjalni duo – Andreja Rozmana Rozo in ilustratorja Zvonka Čoha. Predstavila nam bosta novo skupno slikanico O začaranem žabcu.

Ob tej priložnosti bomo predstavili tudi slikanico Priklenjeni slon argentinskega pisatelja Jorgeja Bucaya, ki bo septembra obiskal Slovenijo.  

 

Prisrčno vabljeni na predstavitev slikanic in na praznovanje dveh jubilejev naših dragih ustvarjalk, ki bo v četrtek, 22. avgusta 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Urednica otroškega leposlovja

Irena Matko Lukan

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 30 04, 041 764 565

14. 8. 2019

Avtor

Administrator