Šport

Na Ljubljanici tudi olimpijski prvak!

Foto: OZS

V četrtek bomo v središču slovenske prestolnice lahko spremljali svojevrsten spektakel. Na gladini reke Ljubljanice bomo priča epskemu odbojkarskemu obračunu nekdanjih evropskih odbojkarskih zvezdnikov, na čelu z olimpijskim prvakom, Nizozemcem Basom van de Goorom.

Organizatorji večernega spektakla, ki bo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije potekal v sklopu promocije septembrskega evropskega prvenstva, že odštevajo ure do splavitve enkratnega odbojkarskega igrišča, ki se bo v vsem svojem razkošju zableščal na Ljubljanici, v neposredni bližini Tromostovja, Ribje brvi oziroma lokala Makalonca.

Prva tekma bo na sporedu ob 20.30 uri, ko se bodo med seboj pomerili ambasadorji iz vseh štirih držav gostiteljic EuroVolleyja 2019. Na eni strani mreže bosta zaigrala Tomislav Šmuc in Nizozemec Bas van de Goor, na drugi pa nekdanja reprezentanta Francije in Belgije, Guillaume Samica in Frank Depestele.

»Lani sem bil v Sloveniji na počitnicah in res se z veseljem vračam k vam. Radoveden sem, kako bo vse skupaj izgledalo na vodi, saj takega igrišča doslej še nisem videl. V dvorani, na mivki, na snegu… odbojka se igra povsod, le na vodi je še nisem videl. Verjamem, da bomo pripomogli k lepi večerni kulisi v središču Ljubljane in s tem promovirali prihajajoče evropsko prvenstvo,« se dogodka veseli eden najboljših odbojkarjev vseh časov, Bas van de Goor.

Tudi Guillaume Samica, dolgoletni francoski reprezentant in udeleženec olimpijskih iger v Atenah, ne skriva navdušenja, da bo del odbojkarskega spektakla: »Prepričan sem, da bomo priča nečemu neponovljivemu. Gotovo bomo sliko odbojke na vodni gladini ponesli v svet, saj doslej tega še nihče ni pripravil. Veselim se srečanja z nekdanjimi kolegi, vselej mi je bilo v veselje igrati proti Basu. Ko sem pred leti igral v Trstu, sem večkrat prišel v Slovenijo na izlet, tako a se res veselim vnovičnega obiska.«

Tekmi promotorjev EuroVolleyja 2019 bo ob 21.15 uri sledilo srečanje trojk in sicer partnerjev prvenstva v Stožicah. Na eni strani bo ekipa Sberbank, ki jo bodo sestavljali smučarska tekačica Katja Višnar, smučarski tekač Miha Šimenc in smučarski skakalec Anže Semenič, na drugi strani pa se bodo svoje odbojkarsko znanje prikazali člani ekipe Petrol, biatlonci Miha Dovžan, Rok Tršan, Nina Zadravec in rezerva Andreja Mali.

Ob 21.45 uri se bodo na vodni gladini predstavili še nekateri najboljši slovenski pari odbojke na mivki, in sicer najprej dekleta Jelena Pešić in Ana Skarlovnik proti Katarini Fabjan in Klari Kregar, za zaključek pa še fantje – Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik bosta igrala proti Črtu Bošnjaku in Gašperju Plahutniku.

 

Press EuroVolley 2019
e: media.eurovolley2019@odbojka.si
m: +386 (0) 41 713 232 | m: +386 (0) 40 539 932

Odbojkarska zveza Slovenije
Volleyball Federation of Slovenia
Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

21. 8. 2019

Avtor

Administrator