Splošno

NOV VRHUNSKI REZULTAT BENJAMINA AILLAUDA, TRENERJA IN STRATEGA KOBILARNE LIPICA – SREBRO NA EVROPSKEM PRVENSTVU

V vrhunski konkurenci najboljših voznikov vpreg je glavni trener in strateg Kobilarne Lipica, Benjamin Aillaud, znova potrdil, da sodi med najboljše. Na Evropskem prvenstvu v vožnji štirivpreg 2019, ki se je v nedeljo, 18. avgusta, zaključilo v prestolnici nemškega vprežnega športa, v Donaueschingenu, je osvojil srebro v skupni razvrstitvi in zlato v dresurni vožnji.

 

  

Po zaključku vznemirljivega tekmovanja, ki je pritegnilo najboljše evropske voznike štirivpreg, je Benjamin Aillaud pojasnil, da je s konji ves čas tekmovanja ohranil res dober občutek zaupanja in povezanosti: »Ves čas evropskega prvenstva sem čutil zelo dobro povezavo z njimi, zato je bilo zelo lahko in prijetno nastopati z njimi. Tako dresurno vožnjo kot tudi maraton in spretnostno vožnjo sem odpeljal zelo natančno in z veliko zadovoljstva.«

Benjamin Aillaud je s štirimi konji arabsko-frizijske reje tako prepričljivo osvojil zlato v dresurni vožnji, peto mesto v maratonu in sedmo mesto v spretnostni vožnji, kar mu je prineslo srebro v skupni individualni razvrstitvi, prispeval pa je tudi k ekipnemu bronu za Francijo.

Svoje znanje in izkušnje v kraljevski preizkušnji vožnje vpreg – vožnji štirivpreg – z vso predanostjo prenaša tudi na ekipo Kobilarne Lipica, kjer mu za odličen uspeh čestitajo.

Že od 11. do 15. septembra pa bo pred Benjaminom Aillaudom nov izziv, saj bo s svojim pozitivnim pristopom in izkušnjami spodbujal ekipo voznikov Kobilarne Lipica – voznika Miho Tavčarja in Klemna Turka z lipicanci – na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v nemškem Drebkau.

 

Vsi rezultati: bit.ly/2HevLlh

 

Foto: FEI/Richard Juilliart

 

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E: pr@lipica.org | W: www.lipica.org

21. 8. 2019

Avtor

Administrator