Splošno

POPOLNO DRUŽINSKO DOŽIVETJE NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU V LJUBLJANI!

POPOLNO DRUŽINSKO DOŽIVETJE NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU V LJUBLJANI!

 

– PRIHAJA ŽE 14. OTROŠKI BAZAR –

Ljubljana, 22.avgust 2019– 14. in 15. septembra se na Gospodarsko razstavišče ponovno vrača popolno družinsko doživetje – Otroški bazar. Že 14. največji dogodek za družine bo tradicionalno poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še kaj. Letos bo prvič vzporedno z Otroškim bazarjem potekal prvi Festival hišnih ljubljenčkov. Ljubitelji mačk, psov, eksotičnih živali, akvaristike, glodalcev in ptic bodo na enem mestu lahko pridobili relevantne informacije za svoje ljubljenče. Že šestič bo na dogodku potekalo tudiSrečanje nosečnic in mladih staršev s strokovnim izobraževalnim programom, v okviru sejma pa v letošnjem letu organizator pripravlja tri dobrodelne akcije za otroke in zapuščene živali.

ZA DRUŽINE

Otroški bazarje popolno družinsko doživetje, ki vsako leto poskrbi za bogato sejemsko ponudbo otroških igrač, odejic, oblačil in copatkov, šolskih potrebščin, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne kreativne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope, starši pa bodo lahko pridobili tudi tisoč in en uporaben nasvet za družino in svoje najmlajše.

ZA OTROKE

Oder zabave in smeha vabi z igrano predstavoMaša in medvedin številnimi lutkovnimi in gledališkimi predstavami, vragolijamičarodeja TonijainSam Sebastiana, obiskovalci si boste lahko ogledali nastope mažorek, sabljanja in baleta. V mrežo Otroškega bazarja pa se jetoleto ponovno ujelRibič Pepe, ki bo v val svoje zabave ujel tako otroke, kot tudi starše. Prvi dan dogodka bo potekala tudi plesna revijaPlesnega mesta.

TEMATSKE DELAVNICE

Otroškemu bazarju se bo pridružila ekipa izŽivalskega vrta Ljubljana, ki bo reševala uganke iz živalskega sveta. Skupaj sPrirodoslovnim muzejem Slovenijebodo otroci lahko izdelali svojo kačo – igračo. Izdelovala pa se bodo tudi mila z ekipoNelipot. Poleg vseh naštetih bodo delavnice vodili šeJezikovna Akademija, LUTRA – Inštitut za ohranjanje naravne dediščine (v okviru projekta Life Naturaviva), Brainobrain Slovenija, Pošta Slovenije in Društvo Radi pišemo z roko.

“FORTNITE” KORAKI NA OTROŠKEM BAZARJU

Na Odru zabave in smeha se bo slišalaBazarkova pesem, ob katerih se bodo otroci lahko učili plesnihkorakov skupaj z Bazarkom. Poleg tega pa se bodo otroci lahko učili tudi izjemno znanih plesnih korakov po vzoru priljubljene igriceFortnite, sočasno bo potekala velikaNerf bitka, otroke pa bo pozdravil tudiNipke.

NA OTROŠKEM BAZARJU TUDI CHALLE SALLE!

V soboto, 14. septembra, bo vse obiskovalce navduševala legenda hiphopaChalle Salle, ki bo poleg svojih najbolj zanimivih pesmi na voljo za podpisovanje zvezkov!

NOVO: FESTIVAL HIŠNH LJUBLJENČKOV

V okviru Otroškega bazarja v letošnjem letu organizatorji pripravljajo tudi poseben kotiček za lastnike in vse, ki razmišljajo o hišnem ljubljenčku. Ljubitelji mačk, psov, eksotičnih živali, akvaristike, glodalcev in ptic bodo na enem mestu naFestivalu hišnih ljubljenčkovpridobili relevantne informacije za svoje ljubljenčke. Poleg informacij in izdelkov na razstavnih prostorih bodo na voljo tudipredavanja in nasveti oprehrani, vzgoji, prihodu novega hišnega ljubljenčka, izbiri prave živaliglede naživljenjski slog, aktivnosti, psihologija živali, odpravljanju strahu pred živalmiin pravilno spoznavanjeotrok z živalmi.

PROGRAM ZA NOSEČKE IN MLADE STARŠE

V okviru6.Srečanja nosečnic in mladih starševbodo potekala strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto. Za zamuditi pa ni niti intenzivna šola za starše skupaj s Porodnišnico Postojna in predavanjeizr. prof. dr. Nataše Tul Mandić, dr. med. spec. gin in por.z naslovomUltrazvok v nosečnosti, kdaj in zakaj!Vsi obiskovalci bodo na vhodu nasrečanje prejeli tudi paket presenečenja, ki ga pripravljaVioleta Double Care.

PROGRAM NA ZUNANJI PLOŠČADI

Na zunanji ploščadi bodo družine lahko spoznavale službene živali in vozilaSlovenske Policije, zakotalkalebodo lahko skotalkami B2MSin se osvežile z odličnimi lučkami slovenskega podjetjaLaPopsi.

ŠIRIMO KROG DOBRODELNIH AKCIJ

V okviru Otroškega bazarja bodo potekale tudidobrodelne akcije in predstavitev programa za družine:

Za družine:Otroški bazar v letošnjem letu podpira programVeriga dobrih ljudi, ki deluje pod okriljemZveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Cilj programa je celostna pomoč družinam z mladoletnimi otroki iz vse Slovenije, ki se znajdejo v hudi socialni stiski. Vse informacije o Verigi dobrih ljudi, boste družine prejele v času Otroškega bazarja na razstavnem prostoru Verige dobrih ljudi.

Za otroke:V sedmih poslovnih enotahDZS-jaorganizatorji izvajajo dobrodelno akcijo za otroke iz socialno ogroženih družin (BTC hala 8 in A, Celovška in MC Šiška v Ljubljani, v Domžalah in Logatcu). Vse obiskovalce vabimo, da z obiskom DZS-jev pred pričetkom šol opravijo nakup tudi za v fond dobrodelne akcije. Vse kupljene potrebščine bodo romale socialno šibkim družinam prekoZPM Slovenije.

Za otroke:Kotalkarski klub Zvezdabo dvajsetim otrokom iz socialno ogroženih družin prekZveze prijateljev mladine Slovenija, podaril dvomesečni tečaj kotalkanja (kotalke si bodo otroci lahko izposodili brezplačno), na Otroške bazarju pa bodo potekale predstavitve kotalkanja za vse obiskovalce.

Za živali:V času Otroškega bazarja bodo organizatorji v sodelovanju zDruštvom za zaščito živali Ljubljanazbirali hrano, opremo, dekice, brisače, blazine in igračebrez polnila za vse zapuščene živali, ki na svoj novi topli dom še vedno čakajo v zavetiščih. Obiskovalce vabimo, da pred prihodom na Otroški bazar preverijo svoja podstrešja in omare in s seboj prinesejo omenjene pripomočke.

Več nawww.otroskibazar.si.

 

PR: Daša Kastelic

23. 8. 2019

Avtor

Administrator