Splošno

OZS v bran staršem prvošolčkov

Ljubljana, 26. 8. 2019 – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) odločno zavrača očitke Sindikata obrti in podjetništva, da je OZS zavrnila predlog dodatnega dne plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolca v šolo. OZS je namreč zavrnila celotno kolektivno pogodbo, ki je vsebovala nerealne in previsoke zahteve sindikata, do posamičnih predlogov pa se OZS ni nikoli opredeljevala. 

»V OZS ne nasprotujemo predlogu, da starši prvošolcev dobijo dodatni dan plačane odsotnosti z dela. To je že sedaj praksa pri številnih delodajalcih, zlasti pri manjših podjetjih, ki so večinoma družinska,« ob tem pojasnjuje Branko Meh, predsednik OZS.

V OZS smo razočarani, da je Sindikat obrti in podjetništva stališča zbornice na pogajanjih o kolektivni pogodbi vzel iz konteksta, saj se OZS o konkretnem predlogu glede plačane odsotnosti z dela ni opredeljevala. Na pogajanjih je bila OZS med drugim proti nerealnemu dvigu plač in dodatnemu dnevu plačanega dopusta zgolj za člane Sindikata obrti in podjetništva (za nečlane pa to ne bi veljalo).

Tudi v OZS menimo, da morajo imeti vsi otroci in njihovi starši enake možnosti in pravice. OZS bo sicer o tej tematiki razpravljala na jutrišnji seji upravnega odbora.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Mira Črešnar
Vodja odnosov z javnostmi

 

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
Celovška 71, 1000 Ljubljana
T: +386 (0)1 58 30 823, 580 30 501
M: +386 (0)41 936 844

E: mira.cresnar@ozs.si | www.ozs.si

27. 8. 2019

Avtor

Administrator