Splošno

PODEŽELJE V MESTU – pridelano in ponujeno z ljubeznijo

V soboto, 31. avgusta 2019, med 8. in 14. uro na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.
Obiščite Podeželje v mestu, pokramljajte z gospodarji kmetij in okusite njihove dobrote. Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se bo prodajalo in kupovalo, plesalo, pelo in klepetalo.

S pestro ponudbo pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja: mesnimi, mlečnimi in krušnimi izdelkov, vini, olji, marmeladami, sokovi in zelenjavo, se bo predstavilo prek 40 kmetij.
Na stojnicah boste našli vrhunske izdelke, ki svojo kakovost dokazujejo s priznanjiDobrote slovenskih kmetij, odličjem, ki zagotavlja vrhunskost kulinaričnega izdelka.
Pokramljajte z nadvse zanimivimi gospodarji kmetij. Na Podeželju v mestu se bo tokrat prvič, z mlečnimi in mesnimi izdelki, predstavila kmetija Vučji ogrizek iz Bele Krajine, na kateri kmetujeta mlada prevzemnika Izidor in Manca. Ime je kmetija dobila po predniku, ki je branil ovce pred tropom volkov. Volk mu je odgriznil uho in del lica, zato so ga domačini klicali Vučji ogrizek …
Dogodki Podeželje v mestu so tržnice v malem in na njih se dogaja marsikaj. Poleg res zanimivih gospodarjev kmetij bo obogaten s poučnimi delavnicami članov Društva rokodelcev Moravške doline, ki s spretnimi rokami povezujejo znanja preteklosti s sodobnostjo. Lepo vabljeni!
Ob 10. uri se prične kulturni program z glasbo in plesom članov Folklornega društva Groblje. Oblečeni v kostumih iz obdobja od 1860 do 1900 bodo plesali gorenjske plese.
Podeželje v mestu bo tokrat gostilo Rožni festival etno vokalnih skupin z Latvije, Hrvaške, Italije in Slovenije, ki izvajajo ljudsko glasbo. Festival poteka pod okriljem Zavoda Fletno in vokalne skupine Prisrčnice, ki skupaj obujata stare običaje, ohranjata kulturno dediščino in skrbita, da ljudska pesem ne gre v pozabo.
Vabljeni ljubitelji slovenskega podeželja in podeželske kulinarike na klepet s pridelovalci hrane in utrip življenja na podeželju. Tokrat v barvah in okusih jeseni. Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami.

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Oddelek za odnose z javnostmi in voljene organe z glavno pisarno, Tatjana Vrbošek, 041 366 504, e-naslov: pr@kgzs.si
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
Gospodinjska ulica 6, Ljubljana
T: 01/513 66 00
E: kgzs@kgzs.si
www.kgzs.si
29. 8. 2019

Avtor

Administrator