Družabno

PRVA NA SVETU IZ 100 % NEPREDELANE KONOPLJE

Foto: Wood Stock

Konec letošnjega poletja je znamka Wood Stock širši javnosti v sodelovanju z Benedetti Life na Fashion Weeku v Costa Bravi predstavila svoj najnovejši izdelek – prva očala na svetu, ki so narejena iz 100-odstotno nepredelane konoplje. Znamka Wood Stock tudi s temi novimi očali postavlja nova merila v modni industriji.

Slovensko podjetje Wood Stock vedno znova potrjuje svoj sloves izdelovalca vrhunskih dizajnerskih očal. Tokrat je Jaka Jančič, idejni vodja podjetja, šel še korak naprej in v panogi lastnoročno ustvaril pravo umetnino – popolnoma ekološka očala iz lokalno vzgojene industrijske nepredelane konoplje. Očala, narejena iz konoplje, sicer niso popolna novost, novost pa je, da so očala Wood Stock v celoti narejena iz konoplje. Gre za omejeno izdajo očal WOOD STOCK HEMP, v okviru katere bo Jaka Jančič letos izdelal zgolj še 30 kosov očal, od katerih se vsak kos ponaša s tem, da je izdelan do potankosti po meri vsakega posameznika.

Osnovna komponenta očal je narejena iz kompaktnega olesenelega dela stebla, zunanji del pa prekriva raznolika skorja, katere barvni spekter se giblje od bež, rjave pa vse do čudovitih odtenkov zelene, tako da ima vsak kos očal svoj odtenek in je zato unikat. Dovršena ročna izdelava in obdelava, ukrojena po meri vsake stranke, zagotavljata veliko zadovoljstvo pri nošnji. Poleg tega so očala izredno lahka, tako da skorajda ne veš, da jih imaš na sebi. Očala se ponašajo z brezčasno elegantno obliko, ki nikdar ne pride iz mode, in so primerna za različne priložnosti. Poudariti je treba tudi njihovo izredno vzdržljivost, trpežnost in elastičnost, tako da se jih lahko brezskrbno nosi dolga leta.

Za piko na i so v okvir vgrajena stekla slovenskega proizvajalca Alcom, ki očem zagotavljajo jasen pogled tudi v najzahtevnejših razmerah. Stekla so polarizirana, imajo UVA- in UVB-zaščito. Seveda se lahko vgradijo tudi stekla z dioptrijo.

Znamka Wood Stock tudi z očali WOOD STOCK HEMP postavlja nova merila v modni industriji, njena očala pa nosi že veliko ljubiteljev edinstvenih očal, med katerimi so Bojan Križaj, Anže Kopitar, Valter Birsa, Lado Bizovičar, brata Vid in Domen Valič, Severina, Tony Parker in Boris Becker. Poleg tega od letos nosijo očala znamke Wood Stock, med njimi tudi WOOD STOCK HEMP, v prihajajočih mednarodnih filmskih uspešnicah največji hollywoodski zvezdniki, med njimi Pierce Brosnan, desna roka podjetja Tamara Jančič pa je na prizorišče snemanja enega od filmov osebno dostavila očala Nicolasu Cageu. Več o tem bomo razkrili letošnjo jesen.

Jana Šuc Kolenc

29. 8. 2019

Avtor

Administrator