Splošno

FESTIVAL GORIŠKE OBRTI IN PODJETNIŠTVA – ZAUPAJMO LOKALNO!   – ODPOVED FESTIVALA

 

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Nova Gorica je letos že četrto leto zapored pripravljala »Festival goriške obrti in podjetništva – Zaupajmo lokalno«, ki naj bi potekal v ponedeljek, 2.9.2019 med 11. in 21. uro na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Cilj festivala je v prvi vrsti promocija lokalnega gospodarstva, predstavitev različnih obrtniških in podjetniških dejavnosti ter dejansko ozaveščanje potrošnikov o pomenu koriščenja storitev, ki jih ponujajo lokalna podjetja.

Letos se je za sodelovanje na festivalu odločilo še več lokalnih ponudnikov, pokroviteljev ter drugih ustanov, organizacij in društev iz lokalnega okolja z bogatim in zanimivim programom predstavitev, ki so vsi po vrsti prepoznali vrednost in pomembnost tega festivala. Tudi zbornica, vključno z vsemi sekcijami (Sekcija gradbincev, Sekcija gostincev, živilcev in turizma, Sekcija lesnih strok, Sekcija za promet, Sekcija avtoserviserjev, Sekcija tekstilcev in usnjarjev, Sekcija frizerjev, Sekcija kozmetikov, Sekcija grafičnih dejavnosti, Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev, Sekcija elektro dejavnosti in energetikov, Sekcija trgovcev), smo letos pripravili še bolj bogat in pisan program za vse generacije.

 

Rezerviranih je bilo preko 50 stojnic ter številni drugi razstavni prostori, pripravljena je bila bogata kulinarična ponudba tradicionalnih lokalnih jedi s sodobnim pridihom, predstavitve lokalnih vinarjev in pivovarjev, modna revija, različne brezplačne delavnice in ustvarjalnice, brezplačne zdravstvene meritve ter predstavitev programa SVIT z modelom debelega črevesa,

barman show, predstavitve e-mobilnosti, vožnje z e-karjolo, brezplačne poslikave obraza, nastopi lokalnih športnih in plesnih društev, številne promocije ter druga presenečenja.

V programu so bile predvidene številne predstavitve poklicev (gradbinci in kamnoseki, grafičarji, lesarji, elektro sekcija in energetiki, avtoserviserji, trgovci, prevozniki, tekstilci, frizerke, kozmetičarke, cvetličarji in vrtnarji itd.) ter druge dejavnosti za otroke, vključno z brezplačnim sladoledom za otroke.

Zaradi vremenske napoved za ponedeljek, 2.9.2019 (ki po navedbah dežurnega prognostika Agencije RS za okolje v Novi Gorici popoldan napoveduje več kakor 80% možnost neviht in ploh), smo sprejeli odločitev, de je neodgovorno izpeljati prireditev s takim velikim številom udeležencev, povabljenih in sodelujočih.

Festival dne 2.9.2019 odpovedujemo, nadomestna lokacija oz termin nista na voljo.

V letošnjem letu OOZ Nova Gorica praznuje 40 let delovanja. Festival obrti in podjetništva naj bi bil prvi v nizu prazničnih septembrskih dogodkov, osrednja slovesnost bo Slavnostna skupščina in srečanje obrtnikov 20. septembra 2019 v dvorani MONG, še prej pa skupaj z Obrtno zbornico Slovenije dne 17.9.2019 v Novi Gorici pripravljamo 1. Regijsko podjetniško tribuno, pripravljamo pa še številne druge dogodke.

OOZ Nova Gorica trenutno združuje okrog 660 članov, obrtnikov in podjetnikov (mikro, mala in srednja podjetja). Svojim članom nudi številne storitve svetovanja, informiranja, izobraževanja, povezovanja in zastopanja njihovih interesov.

Vljudno vabljeni na dogodke OOZ Nova Gorica, ki jih v mesecu septembru 2019 organiziramo na zbornici. Sledite našim objavam na spletni strani in fb.

Območna obrtno-podjetniška zbornica

Nova Gorica

Nova Gorica, 30.8.2019

30. 8. 2019

Avtor

Administrator