Avtomobilizem

FORD PREDSTAVLJA NOVI KONCEPTNI BIVALNIK BIG NUGGET

 

Foto: Ford

Düsseldorf, 30. avgust 2019– Medtem ko navdušenci nad bivalniki po Evropi spoznavajo novi Fordov pustolovski kombi Transit Custom Nugget*, je Ford danes predstavil vizijo večjega člana družine Nugget – še bolj vsestransko, prostorno in praktično konceptno izvedbo Big Nugget.

Konceptni bivalnik, predstavljen na salonu opreme in vozil za kampiranje2019 Caravan Salonv nemškem Düsseldorfu, so ustvarili v sodelovanju s specialisti za bivalnike Westfalia, kjer so razvili tudi ‘običajnega’ Nuggeta. Osnova šestmetrskega Big Nuggeta je Ford Transit z dolgo medosno razdaljo in povišano streho, v notranjosti pa nudi 13 kubičnih metrov prostora in več kot dva metra stojne višine.

S štirimi jasno določenimi funkcionalnimi območji konceptni Big Nugget v celoti izkoristi dodatni prostor. V sprednjem delu je možno voznikov in sovoznikov sedež zavrteti, da je na voljo prostorna in udobna ‘dnevna soba’ in jedilnica.

Sredi vozila je ločena kopalnica s povsem integriranim straniščem, umivalnikom in prho. Ob njej je praktična kuhinja z dvema plinskima kuhalnikoma, velikim pomivalnim koritom in 70-litrskim hladilnikom. V zadnjem delu je spalnica, v kateri lahko na počez po vozilu postavljeni dva metra dolgi postelji spita dva odrasla potnika.

Konceptni Big Nuggetraziskuje možnosti za bivalnike na osnovi Transita, ki bi jih Ford lahko poslal na evropski trg in z njimi dopolnil bivalnik Transit Custom Nugget. Fordovbivalnik Nuggetbo zdaj na voljo v širši paleti držav, vključno z Avstrijo, Belgijo, Italijo, Švico in Veliko Britanijo, na začetku pa so ga lahko naročili samo kupci v Nemčiji.

Obiskovalci salona opreme in vozil za kampiranje 2019 Caravan Salon si lahko do 6. septembra konceptni bivalnik Ford Big Nugget ogledajo na razstavnem prostoruD40 v dvorani 16.

# # #

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

katja.hvala@summitmotors.si

2. 9. 2019

Avtor

Administrator