Splošno

Pakt za mlade 6.9.2019

PAKT ZA MLADE: Vabimo vas na regionalno mreženje mladih z delodajalci v Novem mestu.

 

Lokacija: Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine,

Novi trg 11, 8000 Novo mesto, 6.9.2019 od 10h do 13h

 

Vabimo Vas, da se nam pridružite na dogodku regionalnega mreženja z delodajalci in mladim predstavite svoje delo in organizacijo ter odgovorite na njihova morebitna vprašanja.

 

 

(Maribor, 2.9.2019) Mladi potrebujejo ustrezno podporo pri prehodu iz študija v prvo zaposlitev, ki mora biti predvsem praktično naravnana. Da bi to lahko dosegli, je zanje ključnega pomena mreženje, sodelovanje s podjetji, izobraževalnimi ustanovami in mladinskimi organizacijami.

Pakt za mlade (angleško Pact for Youth) zato predstavlja medsebojno sodelovanje poslovnih in EU voditeljev na pobudo CSR Europe, z namenom povečati poslovno-izobraževalna partnerstva za zaposljivost in vključenost mladih. V Sloveniji mreženje izvaja Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO. Kampanja združuje več kot 100 mladih s celotne Slovenije s potencialnimi delodajalci.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na dogodku regionalnega mreženja z delodajalci in mladim predstavite svoje delo in organizacijo ter odgovorite na njihova morebitna vprašanja. Regionalno mreženje mladih z delodajalci: Novo mesto bo potekalo v petek, 6. Septembra 2019 med 10:00 in 13:00 v prostorih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, Novi trg 11,  8000 Novo mesto.

Mladi Vas potrebujejo kot primer uspešnega delodajalca in osebe iz poslovnega sveta z veliko izkušnjami, Vi pa morda energijo in ideje mladih ter potencialni kader za zaposlitev. Verjamemo, da bomo tako skupaj prispevali k zagotavljanju družbene odgovornosti – h krepitvi ekonomske, zakonske, etične in filantropske odgovornosti.

Prijave in pisma o nameri ter druge možnosti sodelovanja zbiramo na naslovu info@irdo.si. Vse podrobnosti o dogodku in projektu najdete na spletnih straneh: www.irdo.si (uradna spletna stran organizacije) in pa http://www.paktzamlade.si/ (uradna spletna stran slovenske veje projekta Pact for Youth).  Kontakt: 031 344 883.

Kaj se je zgodilo v letu 2019 doslej in kaj se še bo?

  • Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Mariboru je potekalo v petek, 17. maja 2019 v prostorih Štajerske gospodarske zbornice. Na dogodku je bilo prisotnih 32 udeležencev, od tega 9 podjetnikov, 20 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.
  • Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Celju je potekalo v četrtek, 30. maja 2019 v prostorih Inkubatorja Savinjske regije. Na dogodku je bilo prisotnih 33 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 23 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.
  • Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Ljubljani je potekalo v četrtek, 6. junija 2019 v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana. Na dogodku je bilo prisotnih 8 udeležencev, od tega 4 podjetniki, 1 mlada oseba in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.
  • Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Murski Soboti je potekalo v petek, 28. junija 2019 v prostorih Aurora Coworking v Murski Soboti. Na dogodku je bilo prisotnih 11 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 3 mlade osebe in 1 predstavnik izobraževalnih organizacij.
  • Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Kopru je potekalo v petek, 5. julija 2019, v prostorih Središča Rotunda, primorski družbeni center, Koper, so.p.. Na dogodku je bilo prisotnih 15 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 5 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Mladi, podjetniki in predstavniki izobraževalnih organizacij so na dosedanjih dogodkih ugotovili, da so tovrstna srečanja nujna za povezovanje mladih z delodajalci v regiji, pa tudi za povezovanje podjetnikov s podjetniki in izobraževalnimi ustanovami. V okviru kampanje so v letu 2019 predvidena še srečanja v Novem mestu, Kranju in Novi Gorici.

Sofinancer:

3. 9. 2019

Avtor

Administrator